Jáhlový dezert s mascarpone

Mama v kuchyni Kuchařka:

Doba přípravy: 20 minut PT0H20M 2 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Dia a bezlepkové 5 názorů

56

Suroviny

50 g jahel
cca 10 datlí
100 g mascarpone
goji na ozdobu (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly alespoň 2x spaříme vroucí vodou, aby se zbavily případné hořkosti. Přemístíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a uvaříme společně s datlemi do měkka. Poté přidáme mascarpone a rozmixujeme na hladký krém.

  2. Datle jsou sladké, proto další doslazování není potřeba, nicméně pokud to považujete i přesto za nutné, můžete použít cukr nebo libovolný sirup.

  3. V poháru dozdobte dle vlastní fantazie, já jsem použila goji, které k dezertu krásně ladí.

Poznámka

Že něco, co se skládá ze tří ingrediencí, nemůže být dobré? Ha! Tento dezert je i přes svou jednoduchost naprosto famózní!

Tento a mnohé další recepty (nejen) pro děti najdete na http://www.mamavkuchyni.cz.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jáhlový dezert s mascarpone

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo