

Jáhlový dezert s mascarpone
Suroviny 2 porce
- 50 g jáhel
- cca 10 datlí
- 100 g mascarpone
- goji na ozdobu (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Jáhly alespoň 2x spaříme vroucí vodou, aby se zbavily případné hořkosti. Přemístíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a uvaříme společně s datlemi do měkka. Poté přidáme mascarpone a rozmixujeme na hladký krém.
Datle jsou sladké, proto další doslazování není potřeba, nicméně pokud to považujete i přesto za nutné, můžete použít cukr nebo libovolný sirup.
V poháru dozdobte dle vlastní fantazie, já jsem použila goji, které k dezertu krásně ladí.
Poznámka od kuchařky
Že něco, co se skládá ze tří ingrediencí, nemůže být dobré? Ha! Tento dezert je i přes svou jednoduchost naprosto famózní!
Tento a mnohé další recepty (nejen) pro děti najdete na http://www.mamavkuchyni.cz.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jáhlový dezert s mascarpone
-
Tou strukturou to připomíná tapiokové kuličky. Ale vypadá to skvěle. Nenapadlo by mě použít jáhly do dezertu. A přitom to vypadá skvěle a ještě je to zdravé. Skvěle
-
Barunko jako vždy je to úžasné
-
Acraj: Zkuste nějaký jiný mléčný výrobek nebo měkký sýr. Ricotta, tvaroh, philladelphia nebo v nejhorším jogurt či zakysanka. Nebude to asi totéž, mascarpone je chuťově více jemné, ale myslím, že by to i tak mělo fungovat :)
-
Čím mohu nahradit mascarpone?
-
Báro, bomba!!!
-
-
Super recept.