nasr.ferid: Ano je to kvůli nedodržení poměru. Mělo by být 2 lžíce chia a 200ml tekutiny nebo 3 lžíce chia a 250 ml tekutiny. Pokud to presvihmete o 200ml, tak samozřejmě semínka nabobtnají, ale nepojmou veškerou tekutinu. Proto je to řídké, stačilo přidat další chia.
Info k alobalu, ještě, že v dnešní do ne už existuje AI. 😃
Pokud alobalem jen zakryješ pekáč a nepřijde do přímého kontaktu s jídlem, riziko uvolňování hliníku je minimální. V tomto případě se neuvolňuje do potraviny a není důvod se obávat karcinogenity.
Jediné, na co si dát pozor, je vysoká teplota – pokud se alobal dostane do přímého kontaktu s topným tělesem trouby, může se přehřát a poškodit nebo uvolňovat toxické látky (například pokud je potažený plastovou vrstvou). Jinak jeho použití jako krycí vrstva na pekáč je bezpečné. 😎
S křížkem po funuse přidám svůj názor... Dvě smetany se mi také žádají zbytečné. Zvlášť v dnešní době, kolikrát smetamu ani nedám. Dávám zakysanou smetanu a mléko (někdy plnotučné, podle toho jaké mám). A vždy se jen zapráší. Halali nedávám vůbec, raději přikyselím citronem.
S těstem se výborně pracovalo. Dělala jsem obě náplně, jen jsem měla nějaké zbytky, takže jsem navýšila počet buchet na 30 ks. Jelikož nejím mák, tak hodnotím jen tvarohové..., do tvarohu bych příště dala jen 1 žloutek a více cukru (přidala jsem také rozinky, které jsem namočila v rumu), uvažuji také, že příště nedám škrob. Přidávám foto.
Dělám podobně, akorát ten špenát dopředu nedusím. Jen ho rozmrazím, vymačkám přebytečnou vodu, osmahnu cibulku, špek když mám (přebytečný tuk sliju) a vychladlé zamíchám i s rozklepnutým vajíčkem a prolisovaným česnekem do špenátu a tuto směs dam na roládu. Samozřejmě špenát osolíme a opepřím. Špenát se v roládě udělá a ještě zůstane pěkně zelený. 😉
Tento recept dělám již po několikáté. Manžel už ani jiný květák nechce. 🤤 A mě se zase nechce ho obalovat a smažit 😇, takže spokojenost na všech stranách. 😁
Dnes uvařeno na zítřejší oběd. Akorát nemáme rýži a s hranolkami se mi nechce piplat, tak k tomu bude vařený brambor. Věřím, že i tak to bude moc chutné, uvidím, co na to manžel. Jo a vylepšila jsem to ještě trochou slaniny. 😉
Mňamóóózní... 🤤 ač nemám kotletu jako maso ráda, tak v tomto případě je opravdu skvělá. Jen příště vynechám plátek šunky a dám jen slaninu. Dělala jsem na celý plech a po obědě, zbyly jen kousíčky. Foto bylo v plánu, bohužel jsem ho nestihla ani vyfotit. Podávala jsem s americkými brambory. Vše pečenou v jedné troubě. Super jednoduché a moooc chutné. 👌😉 ❤️👏
Pokud alobalem jen zakryješ pekáč a nepřijde do přímého kontaktu s jídlem, riziko uvolňování hliníku je minimální. V tomto případě se neuvolňuje do potraviny a není důvod se obávat karcinogenity.
Jediné, na co si dát pozor, je vysoká teplota – pokud se alobal dostane do přímého kontaktu s topným tělesem trouby, může se přehřát a poškodit nebo uvolňovat toxické látky (například pokud je potažený plastovou vrstvou). Jinak jeho použití jako krycí vrstva na pekáč je bezpečné. 😎
citronový pepř: černý pepř, česnek, kardamom, kurkuma, citrónová kůra, cukr, sůl, kyselina citrónová.
1 2 3 4 Další