Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele MilaH

Moje maminka i ja nakladala maso na svickovou do nalevu s octem, ve kterem byla vsechna zelenina nakrajena na kolecka; celer na mensi kousky. Vsechno koreni se v nalevu se zeleninou uvarilo a pak do vychladleho nalevu se vlozilo maso na nekolik dni. V zime treba i po Stedrem dnu az do Silvestra. A na Novy Rok se pak svickova pekla. Nejdriv maso na masle po vsech stranach, pak se na masle v tom samem pekacku tez osmazila vsechna zelenina do zlatova a podlilo se trochu nalevem a pod poklickou se vse peklo. Kdyz bylo maso mekke, vyndaly jsme ho a vsechnu zeleninu s trochou stavy z nalevou jsem rozmixovala ponornym mixerem. Ale ten ponorny mixer uz je muj vymysl. Tudiz zadne pasirovani zeleniny. Nakonec jsem omacku zahustila trochou mouky ve smetane a jeste provarila. Ke konci smazeni zeleniny pridavam taky trochu cukru Omacka ma nadhernou oranzovo-zlatohnedou barvu, nikdy jsme nedavaly horcici! Neni nic horsiho, nez bila, bezbarevna svickova omacka! Vzdycky jsme delaly svickovou z hoveziho eye of round (takovy dlouhy sval), ale ne panenky (prave svickove). Dneska jdu zkusit poprve pork loin = takovy ten sval, ktery je to kulate v kotlete. Bohuzel neznam ceske pojmenovani. Jsem uz bohuzel 55 let v Kanade. Budu to veprove marinovat jenom 2-3 dny; nechci, aby masicko bylo moc kysele, ale u toho hoveziho to bylo vyborne, takove krasne navinule a memu tatulkovi moc chutnalo a i manzelovi moc chutna. Delate to nekdo jeste taky takhle? Nikdy jsem nepochopila, ze nekdo uz dela svickovou s masem stejny den bez nalozeni. Prosim, napiste mi, moc rada uvidim vsechny komentare. Diky MilaH

Po dvou dnech hledani jsem konecne objevila Tvou polevku s HLAVKOVYTM zelim!!! Proste jednoduchou, bez hub a klobasky. Jenom zeleninovou, lehkou!! Diky!! Moje maminka ji obcas delala a ja ji milovala. Vsude jsou jen recepty z kyseleho zeli, nebo s houbami, ci s klobaskou <3:-K:-K

Dobra a lehka polevka. Ja nekdy pridavam i bile, hlavkove zeli. <3:-K

jazzi: Do Ciny se nikdy nedava ketchup ani mleta cervena paprika!!!! A tatarka a hranolky v zivote nikdy!! Priloha byva ryze, nebo ryzove nudle!!

Ríša: Souhlasim s Vami. Ja jsem nocni mura a tak si kacenu radsi pecu pres noc a pak je hotova na obed (u nas asi tak kolem 1-2 hodiny odpoledne). No a knedle delam taky den dopredu. Takhle nam to vyhovuje a muzeme si oba pospat. Takto pomalu jsem kachnu delala poprve pred rokem, ale uz ani nijak jinak.<3

finneta: Nevidim nic spatneho na pouziti kupovaneho listoveho testa! Zadna, i sebelepsi kucharka si nezaslouzi, aby byla kritizovana, ze pouziva koupene testo! V dnesni uspechane dobe, kdy vetsina zen je zamestnanych a pritom chteji rodine udelat rychlou pochoutku, bych je jen pochvalila. Me uz bude 73 roku a nevydrzim dlouho stat u sporaku (anebo u valu vyrabenim tohoto testa), a v rukach uz taky bohuzel nemam zadnou silu, takze u nas jedine kupovane listove testo. Delam z nej jablecny zavin, kremove trubicky, kremove rezy i jablecne ruzicky. Samozrejme i slane sneky, beef Wellington a kureci, nebo veprove stew se zeleninou (ne gulas); to varim v zapekaci mise a pak dam na vrch plat testa ozdobeny malymi vykrojenymi tvary a zapecu v troube. To bylo oblibene jidlo meho tchana a ani tchyne se do toho nepoustela, i kdyz si vzala ode mne recept. Jeste jednou chvala kupovanemu listovemu testu.

Olomoucke "smradacky" miluji, ale bohuzel uz je tu u nas v Kanade nesezenu! Jeste pred 30 lety se daly sehnat v normalnim potravinovem obchode zamerenem na Evropany. Ted tak akorat vsecko Halal pro muslimy. I v Itaian delikatesenu se daly sehnat z Nemecka, ale uz aspon 7 roku ne. Kdyz jsem litala do Ceska vzdycky jsem si par balicku "propasovala" zmrzlych a zabalenych v alobalu a jeste i v plastiku. Pak zacaly byt velike kontroly a pokuty. Naposledy jsem mela Olomoucke syrecky v roce 2019 a mela jsem je skoro kazdy den. No a maminka mi umrela v unoru 2020 a nesmela jsem kvuli Covidu ani letet na pohreb a uz tam nikdy nepoletim. Uz jsem taky stara (73), takze si o smradackach uz jen nechavam zdat.;-(

Tak tohle jsou sunkofleky podle meho gusta!! Vetsinou, kdyz delam zapekane s vejci v mlece si nandam porci podle Vas "klouzaku" jeste pred zapecenim. Jenom nesmim pouzit cibuli, jelikoz manzel ji nema rad a v tomhle by ji nasel. Ale mysli si, ze s ni nevarim. :-D Takze k sunkoflekum davam zelenou jarni cibulku, ktera mu nevadi!! No, kde je ta logika?? ;-)<3:-K

Recept: Šunkofleky
JosefZeravicky: To je dobra rada... Trochu to zapeci nez nalet vejce. Diky!! :yes:<3

Recept: Šunkofleky
Poprve co vidim sunkofleky bez mleka. Ale tyto opravdu zkusim, protoze nekdy si ve fofru vezmu porcicku jeste pred zapecenim a musim rict, ze mi to chutna vic nez s vejci zamichane mlekem. To ovsem pak dodelam s vejci v mlece (smetane, 1/2 & 1/2) pro manzela. Tudiz davam bodik!!<3:yes::-K

Bibinka: Ty listky navrchu je urcite bazalka! Je ji nekolik druhu, ale i tato dofialova zbarvena.

Muzete mi nekdo rici proc se puoziva susene mleko? Neda se nahradit normalnim mlekem? Dekuji.

rihana: V receptu je napsana hladka mouka!

Ptacky delam podobne, akorat davam platek anglicke slaniny po delce masa pomazane horcici, pak 1/2 vajicka, okurku a 1/4 mensi cibule a pak teprve zamotam. Osmazim cibuli, na ni zprudka ptacky a pak podliju. Pridavam taky kostku vyvaru a lzicku horcice i lzicku kecupu. Udela to pikantnejsi omacku, coz mame radi. Kecup u nas jinak vubec nepouzivam.

Koubkova: Odepsal Vam nekdo na vasi otazku?? Hrozne rada bych vedela to same!!:-K<3