Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie20 220 kJ / 4 833 kcal
Bílkoviny130,91 g
Tuky130,90 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 8,13 g
Sůl20,24 g
Sacharidy766,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Poté dáváme rohlíky na plechy a po nakynutí potíráme rozpuštěným máslem. Velmi kvalitní křehké pečivo jak pro denní potřebu, tak slavnostní pohoštění.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Veronika.Hrozna

8. 1. 2021 15:45

MilaH: Budou mít jinou chuť. Mám odzkoušeno, u Karlovarských rohlíků.

MilaH

8. 1. 2021 01:40

Muzete mi nekdo rici proc se puoziva susene mleko? Neda se nahradit normalnim mlekem? Dekuji.

Pavel

12. 12. 2013 18:21

a aroma je dobrý rum

Pavel

12. 12. 2013 18:20

bez horkého vzduchu 220 a horký vzduch 200 vždy se snižuje o 20 stupňů a s tím aroma se dávkuje podle výrobce záleží jaký si koupíte ;-) a jestli nevíte proč vážit aby mělo stejnou hmotnost to je kvůli tomu aby bylo stejně upečené a ne že jeden rohlík bude nedodělaný a druhý spálený a teplota a doba pečení se mění podle váhy a teplota vody je důležitá když bude nízká tak to nestačí vykynout a dá se to do trouby a když bude vysoká teplota vody tak se kvasinky se upracují a ten výrobek se propadne až jako placka bude nízký a nevykyne bude mít ostré hrany

hosta

11. 12. 2013 17:06

Pavel: Nějak jsem to nepochopila - ale i kdybych tomu rozumněla, nebudu opravdu měřit teplotu mouky:-)) ani nebudu rozvažovat jednotlivé kousky přesně na 55 g:-)) Uvítala bych raději, kdybys napsal, jaké aroma, kdy a kolik (co to je - podle balení?) na kilo mouky. A těch 220 st. - horkovzduch nebo jak? Jinde to připomínkuješ;-)

Pavel

11. 12. 2013 14:38

rumové housky na 1 kg mouky 32 housek houska (55g)
omládek
mouka 200g
voda 200ml
droždí 30g


mouka 800g
voda 375ml
tuk 100g
sůl 20g
aroma dávkovat podle balení

na omládek se smíchají suroviny voda se vypočítá se teplota
90m mínus teplota mouky mínus teplota ovzduší( teplota místnosti)jestli vyjde nad 39 stupňů tak se smíchá s moukou a to se ochladí nechá se kynout 30 minut

na těsto
taky se vypočítá teplota vody
90 mínus teplota mouky mínus teplota omládku
a smícháme suroviny do hromady a necháme kynout 20 minut rozvážíme kusy (55g)a tvarujeme necháme kynout aby měly větší objem a potře se vodou nepodlejt :-! :-! :-! peče se na 220 stupňů na 20 minut a je to

fb.lib

9. 12. 2013 12:03

Těšíme se na něj...!:-D

Pavel

8. 12. 2013 22:19

já dělám nový recept alkoholické housky snad se to povade

spagetka

5. 12. 2013 21:24

Pavel: Pavlíku, zaregistruj se a hoď sem recpt, prosííííííííííím;-);-);-);-);-), jinak jsou to kecy o ničem. Dokaž, jak jsi dokonalý a ne jen kecama, zatím jen žvaníš

Pavel

5. 12. 2013 21:22

když někdo ví jak se to má dělat a pak nějaká zásadní chyba tak kvůli tom tady dávám ty příspěvky aby se lidem nestalo a já jsem našel někde že dávali do kvásku sůl to by se zahubily ty kvasinky když to někdo ví jak toho dotyčného opravit :-/ :-) :-* :-)) :-D ha ha ha há

fb.lib

5. 12. 2013 03:57

Pavel:já jsem si klikl na Tvůj odkaz a tam jsou hlavně směrnice pro výchovu mládeže pekařských učňů,přišlo mi to jak nedodělaná diplomka.A nenapsal jsem učeň ale mistra učňů.Jestli sis nevšiml tak máslový rohlík se peče z 100% pšeničné mouky proč k tomuto receptu píšeš o žitné mouce.To já Ti dal příklad co by jsi sem mohl vložít jako svůj recept.Víš tady si nehrajem na měření omládku a těsta,to jsou směrnice na velkovýrobu a ruku na srdce podle toho to pečivo vypadá co se v pekárnách prodává.:-!

Pavel

4. 12. 2013 20:22

víš jak by se to hrozně lepilo?ze 100% žitné mouky kdo to zvládne je dobrý a ty směrnice jak ty píšeš je kvůli tomu aby se nestala chyba a to se vyplatí někde jinde řeší že má nízký chleba že se mu propadl a na takový věci je dobrý mýt odborné informace a to se vždy vyplatí a proč ti napadlo že jsem učeň?

fb.lib

2. 12. 2013 00:38

Pavle nevím vůbec kam směřuješ a co tím chceš nám zdělit.Nepochybuji o Tvých kvalitách mistra učňů a znalosti tabulek a směrnic.Víš mi tady nevedeme velkovýrobu a co se týče kynutí tak to závisí na spousty okolnostech.Není to jen druh a kvalita mouky a surovin ale je to i množství a teplotě a bohužel i vypracování těsta.Pro nás by bylo zajímavější kdyby si sem dal recept na upečení domácího celozrnného chleba ze 100% žitné mouky.

pavel

1. 12. 2013 22:42

tady najdete hodně informací který vám budou se hodit :-) ;-)

is.muni.cz/th/368080/pedf_b/Bakalarska_prace_2013-upravena.txt

pavel

1. 12. 2013 01:06

omládek má mít výtěžnost 200% vždy je mouka 100% zbytek je voda a do omládku patří všechno receptivní droždí teplota omládku 30-32 kynout 30 minut a těsto 30-32 stupňů zraje 15 minut kdyby by se nechalo díl tak by se to propadlo a nebylo by to hezké...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: máslové rohlíky maslovy rohlik máslové rohlíky recept máslové rohlíčky vaha jednoho rohliku pekarensky recept na rohliky domaci maslove rohliky recepty máslové rohlíky pekařské rohlíky recept na máslové rohlíky kolik gramů má rohlík jak se bali rohliky jak se balí rohlík recept máslové rohlíky pekařské rohlíky recept kolik ma rohlik gramu máslový rohlíky maslovy rohlik recept pravé pekařské rohlíky recept máslové domácí rohlíky

Suroviny: mouka hladká, sůl, droždí, cukr, máslo, mléko sušené, máslo, voda, pečivo

TopRecepty.cz

Máslový rohlík

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRn8