

Svíčková z vepřového masa
Suroviny
- vepřová plec
- mrkev
- petržel
- celer
- smetana
- máslo
- tuk
- sůl
- pepř celý
- nové koření
- bobkový list
Postup přípravy receptu
Vepřovou plec odblaníme, opláchneme, mírně osolíme a opečeme na malé dávce tuku, aby se zatáhla. Zeleninu nastrouháme nahrubo. Z koření uděláme vývar. Kořením nešetřte.
Zeleninu a maso vložíme na pekáč a zalijeme vývarem z koření. Přikryjeme a dáme do trouby na 175°C, dokud maso nebude měkké a zelenina napůl rozvařená.
Když je zelenina rozvařená, dáme ji do mixéru a rozmixujeme nebo můžeme propasírovat. Poté dáme rozmixovanou zeleninu do hrnce a dáme vařit.
Přidáme smetanu a zahustíme omáčku moukou rozmíchanou s vodou. Dochutíme solí a můžeme přidat i máslo, aby byla jemnější. Maso nakrájíme na plátky.
Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Svíčková z vepřového masa
-
Děkuji za inspiraci, omáčka byla výborná přesně tuhle variantu jsem hledala
-
littlegeorge: Recept je dobrý, vysvětlete, co vám na něm vadí, používat jen šmajlíky je málo. Jinak svíčková omáčka (nebo omáčka se zeleninou, pokud by někomu vadil název "svíčková") se dá dělat k jakémukoli masu.
-
-
Pridala som lyžicu pretlaku
Mali sme super obed
Pridávam 15.bod
-
MICHAEL:ty se radeji nauc ceskou gramatiku mistre.jestli varis jako pises tak potes panbuh.
-
MICHAEL: My tady nemyslíme druh masa,ale omáčku.V hospodě taky dostaneš sekanou svíčkovou a určitě si nebudeš myslet,ze kvůli tomu rozemleli pravou svíčkovou.Mimochodem,v Brně,v hotelu Jalta jsem dostal před asi 20 lety zrovna vepřové maso v svíčkové omáčce.
-
MICHAEL: díky, jinak budeme rádi, když nám dáš radu na naše recepty, vždy se poučíme a pak budeme diskutovat, ahoj
-
Jana Pá:asi máte pravdu
-
MICHAEL: já, osobně už bych zdejší "diskuzičku" utla
,už se to netýká receptu, který za to nemůže
-
spagetka:Ano i vy zajisté máte pravdu na vesnicích se dělají nejlepší jídla a nejsou podle receptur to znám protože sám pocházím z vesnice a po pravdě strašně rád mam Severečeskou pravou Uhlířinu a samozřejmě na svíčkovou pravou nemám ani já ale většinou se dá dělat te zadního které zase tak drahé není cca v akci u řezníka 130 kč za kg což jednou za měsíc na nedělní oběd není tak moc aby to vytrhlo z rodiného rozpočtu a samozřejmě s vámi souhlasím každý vaří to co mu chutná ale některé názvy se opravdu protiřečí napr (kuřezí znojemská pečeně)
-
MICHAEL: hm s názorem na p. P. souhlasím
-
spagetka:O PANU Polraichoj , babicoj atd prosím ani nepište to jsou loutky který jsou v televizi a jenom se tam natřasají ja také umým prijít do restaurace a bejt sprostej jako dlaždič na ulici a machrovat jako kdybych 14 dní nosil v kauflandu melouny avšak pro pan Polraich když je to tak výtečný kuchař nejde právě do těch drahých hotelu aby se tam mrknul aby je tam naučil vařit proč o něm nebylo vydu ani slechu po revoluci před 5 lety ho nikdo neznal proslavil se akorát tím jak byl sprostej a nadaval nic jiného .
-
Jana:ano jenomže pokud máte přístup k technologímm na střední školy tak si schválně běžte mrknout do knihkupectvý a mrkněte se na technologii pro střední školy na díl 1,2,3 a hned na třetí stránce této učebnice je VITANA VAŘÍ ZA VÁS NA DALŠÍ VITANA VÁM ŠETŘÍ ČAS ATD A TO NENÍ DOBŘE PAK ZE ŠKOL LEZOU PAKA KTERÝ AKORÁT UMÝ TAK UMEJT NÁDOBÍ A VYDRBAT PODLAHU KDYŽ SJEM MĚL V KUCHYNI UČNĚ TAK VAŘIL ALE PODLE TOHO CO VYPRAVĚL O ŠKOLE TAK SE DIVÍM RODIČUM ŽE JE TAM NECHÁVAJÍ .
spagetka: -
MICHAEL: Jo v zásadě určitě máte pravdu
, netvrdím, že ne. Jenže holt je dnes taková doba, že pravá svíčková (myslím maso) leze velmi hluboko do kapsy normálním smrtelníkům,ale pokud máme na mysli dobrou chuť omáčky ze zeleniny, se smetanou, tak se nezlobte, ale jde udělat i bez masa a třeba jen k těstovinám, zrovna jako rajská nebo koprovka atd. Mimochodem v prestižní restauraci (kterou provozuje mimochodem pan Polreich) v menu měli kuřecí svíčkovou
.
-
Jana Pá:ne neudělá špičkového kuchaře ale máte rozhled který potřebujete k všeobecnemu rozhledu a až vás vaření bude živit mužete se srovnat a určitě v 5***** hotelu kdyby jste předvedla svíčkovou z vepřovýho tak tam nezustanete ani minutu (nic pro ti vám )