Svíčková z vepřového masa
Svíčkovou s knedlíkem - jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně - nemusíme připravovat pokaždé jen z hovězího masa. Můžeme zkusit obměnu s masem vepřovým, třeba s pleckem. V kombinaci s houskovým knedlíkem a brusinkami bude výborná.
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 4. 2020 19:14
Děkuji za inspiraci, omáčka byla výborná přesně tuhle variantu jsem hledala
26. 5. 2015 14:56
littlegeorge: Recept je dobrý, vysvětlete, co vám na něm vadí, používat jen šmajlíky je málo. Jinak svíčková omáčka (nebo omáčka se zeleninou, pokud by někomu vadil název "svíčková") se dá dělat k jakémukoli masu.
26. 5. 2015 14:52
27. 1. 2015 21:47
Pridala som lyžicu pretlaku Mali sme super obed
Pridávam 15.bod
24. 5. 2014 01:21
MICHAEL:ty se radeji nauc ceskou gramatiku mistre.jestli varis jako pises tak potes panbuh.
11. 8. 2013 12:29
MICHAEL: My tady nemyslíme druh masa,ale omáčku.V hospodě taky dostaneš sekanou svíčkovou a určitě si nebudeš myslet,ze kvůli tomu rozemleli pravou svíčkovou.Mimochodem,v Brně,v hotelu Jalta jsem dostal před asi 20 lety zrovna vepřové maso v svíčkové omáčce.
11. 8. 2013 11:49
MICHAEL: díky, jinak budeme rádi, když nám dáš radu na naše recepty, vždy se poučíme a pak budeme diskutovat, ahoj
11. 8. 2013 11:40
Jana Pá:asi máte pravdu
11. 8. 2013 11:37
MICHAEL: já, osobně už bych zdejší "diskuzičku" utla,už se to netýká receptu, který za to nemůže
11. 8. 2013 11:23
spagetka:Ano i vy zajisté máte pravdu na vesnicích se dělají nejlepší jídla a nejsou podle receptur to znám protože sám pocházím z vesnice a po pravdě strašně rád mam Severečeskou pravou Uhlířinu a samozřejmě na svíčkovou pravou nemám ani já ale většinou se dá dělat te zadního které zase tak drahé není cca v akci u řezníka 130 kč za kg což jednou za měsíc na nedělní oběd není tak moc aby to vytrhlo z rodiného rozpočtu a samozřejmě s vámi souhlasím každý vaří to co mu chutná ale některé názvy se opravdu protiřečí napr (kuřezí znojemská pečeně)
11. 8. 2013 11:18
MICHAEL: hm s názorem na p. P. souhlasím
11. 8. 2013 11:17
spagetka:O PANU Polraichoj , babicoj atd prosím ani nepište to jsou loutky který jsou v televizi a jenom se tam natřasají ja také umým prijít do restaurace a bejt sprostej jako dlaždič na ulici a machrovat jako kdybych 14 dní nosil v kauflandu melouny avšak pro pan Polraich když je to tak výtečný kuchař nejde právě do těch drahých hotelu aby se tam mrknul aby je tam naučil vařit proč o něm nebylo vydu ani slechu po revoluci před 5 lety ho nikdo neznal proslavil se akorát tím jak byl sprostej a nadaval nic jiného .
11. 8. 2013 11:13
Jana:ano jenomže pokud máte přístup k technologímm na střední školy tak si schválně běžte mrknout do knihkupectvý a mrkněte se na technologii pro střední školy na díl 1,2,3 a hned na třetí stránce této učebnice je VITANA VAŘÍ ZA VÁS NA DALŠÍ VITANA VÁM ŠETŘÍ ČAS ATD A TO NENÍ DOBŘE PAK ZE ŠKOL LEZOU PAKA KTERÝ AKORÁT UMÝ TAK UMEJT NÁDOBÍ A VYDRBAT PODLAHU KDYŽ SJEM MĚL V KUCHYNI UČNĚ TAK VAŘIL ALE PODLE TOHO CO VYPRAVĚL O ŠKOLE TAK SE DIVÍM RODIČUM ŽE JE TAM NECHÁVAJÍ .
spagetka:
11. 8. 2013 11:11
MICHAEL: Jo v zásadě určitě máte pravdu, netvrdím, že ne. Jenže holt je dnes taková doba, že pravá svíčková (myslím maso) leze velmi hluboko do kapsy normálním smrtelníkům,ale pokud máme na mysli dobrou chuť omáčky ze zeleniny, se smetanou, tak se nezlobte, ale jde udělat i bez masa a třeba jen k těstovinám, zrovna jako rajská nebo koprovka atd. Mimochodem v prestižní restauraci (kterou provozuje mimochodem pan Polreich) v menu měli kuřecí svíčkovou
.
11. 8. 2013 11:10
Jana Pá:ne neudělá špičkového kuchaře ale máte rozhled který potřebujete k všeobecnemu rozhledu a až vás vaření bude živit mužete se srovnat a určitě v 5***** hotelu kdyby jste předvedla svíčkovou z vepřovýho tak tam nezustanete ani minutu (nic pro ti vám )
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Maková roláda s povidly a mascarpone krémem
Přidáno před 1 hodinou

Fazolová polévka s mrkví a libečkem
Přidáno před 13 hodinami

Čočka na kyselo se smetanou
Přidáno před 15 hodinami

Koka + řez
Přidáno 28. 5. 2022 09:58

Špagety s kuřecími kousky v italské omáčce
Přidáno 28. 5. 2022 07:27

Sirup z čerstvého bezu
Přidáno 27. 5. 2022 10:15
Právě bylo uvařeno:

Tvarohová bábovka od Dity P.
uvařil/a Petaja
před 7 minutami

Tuňákový salát s avokádem a vejci
uvařil/a NikolaP
před 17 minutami

Medový perník na plech
uvařil/a Miquel
před 1 hodinou

Nadýchaná piškotová roláda
uvařil/a Petulice
před 2 hodinami

Křenová omáčka
uvařil/a Rafan1415
před 3 hodinami

Matjesovo vajíčková pomazánka
uvařil/a Ivana64
před 5 hodinami

Vepřové závitky s nivou
uvařil/a kyskamaryska
před 5 hodinami

Pečené vepřové koleno
uvařil/a Jan Nemec
před 11 hodinami

Hamburgerové bulky
uvařil/a Lidiia
před 12 hodinami

Čerstvý krémový sýr
uvařil/a mischelinka
před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: svíčková z vepřového masa svickova omacka z veproveho masa maso na svíčkovou svíčková na smetaně z vepřového masa svíčková z vepřového svíčková bez masa svíčková omáčka z vepřového svíčková ze zajíce jaké maso na svíčkovou vepřová svíčková svíčková s vepřového masa svíčková z vepřové pečeně vepřové maso na svíčkovou svickova na smetane z veproveho svíčková omáčka s vepřovým masem svíčková maso svickova na smetane s veproveho masa falešná svíčková na smetaně z vepřového vepřová svíčková na smetaně svíčková z plecka
Suroviny: plec vepřová, mrkev, petržel, celer, smetana, máslo, tuk, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, mouka hladká
Svíčková z vepřového masa
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZmD
40 názorů