Nejlepší bramboráky jaké znám

MiskaM Kuchařka: MiskaM

7 - 10 ks Bramborová jídla 8 názorů

Suroviny

8 středních brambor
2 celá vejce
8 stroužků česneku
100 ml vlažného mléka
hladká mouka (podle hustoty těstíčka)
majoránka
sůl
pepř
mletý kmín
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, omyjeme, osušíme a na struhadle nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a promícháme.

  2. Dále přidáme mouku (dala jsem podle hustoty těstíčka aby nebylo ani moc řídké a ani moc husté tak akorát), majoránku, kmín, sůl a pepř. Celé vše promícháme.

  3. Do pánve dáme trochu oleje necháme rozehřát. Dále vezmeme naběračku a do pánve nalijeme rovnoměrně těstíčko, bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.

Poznámka

Bramboráky jsem se snažila dělat tenké jako palačinky. Takže jsem do pánve nalila minimum těstíčka, aby byly bramboráky tenké a křupavé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 74 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejlepší bramboráky jaké znám