Nejlepší bramboráky jaké znám

Suroviny 7 - 10 ks

8 středních brambor
2 celá vejce
8 stroužků česneku
100 ml vlažného mléka
hladká mouka (podle hustoty těstíčka)
majoránka
sůl
pepř
mletý kmín
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, omyjeme, osušíme a na struhadle nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a promícháme.

  2. Dále přidáme mouku (dala jsem podle hustoty těstíčka aby nebylo ani moc řídké a ani moc husté tak akorát), majoránku, kmín, sůl a pepř. Celé vše promícháme.

  3. Do pánve dáme trochu oleje necháme rozehřát. Dále vezmeme naběračku a do pánve nalijeme rovnoměrně těstíčko, bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Bramboráky jsem se snažila dělat tenké jako palačinky. Takže jsem do pánve nalila minimum těstíčka, aby byly bramboráky tenké a křupavé.

Komentáře k receptu Nejlepší bramboráky jaké znám

  • oring oring

    MilaH: Ano, je tam hladká mouka. Ale já bych se přimlouval spíš za strouhanku.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    MilaH: V pôvodne vloženom recepte to autorka napísané nemala, bola napísaná len múka, nie hladká múka, takže...rihana sa opýtala a bolo to doplnené. Netreba zbytočne komentovať ľudí, keď nevieme súvislosti, však?

    Odpovědět

  • MilaH MilaH

    rihana: V receptu je napsana hladka mouka!

    Odpovědět

  • JosefZeravicky JosefZeravicky

    PŘEJU PĚKNÝ DEN.
    Dělám velmi podobné bramboráky, a protože jsme masoví, dávám tam jestě na drobno nakrájený zabíjačkový kabanos ( je ve střevě, nikoliv v papírových střevách) a tento nakrájený kabanos osmažím do lehce křupava. Může se dát i místo kabanosu pikantní špekáčkový kabanos.
    BRAMBORÁCH DOSTANE LEHCE MASOVOU PŘÍCHUŤ A OSMAZENÉ KOSTEČKY TAM VÉVÉDÍ SVOJÍ CHUTÍ A TAKÉ KŘUPKAVOSTÍ.
    ,,toš tak,,

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM (autorka receptu)

    Koubkova: děkuji za vyzkoušení a pochvalu že vám chutnalo :-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Dnes k obědu ,jsou moc dobré :-K:yes:

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM (autorka receptu)

    hazel: děkuji za vyzkoušení :-K jsem moc ráda že chutnali :-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: přesně tak <3:-K

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Vcera jsem pekla po mnoha letech tyto bramboraky. Musim rici ,ze se me povedli a nase vnoucata ,kteri je jedli poprve si hned prali at je znovu upecu.. Dekuji za recepis.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM (autorka receptu)

    rihana: hned doplním, zapomněla jsem dopsat.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Dělám je stejně, jen by mne zajímalo jakou dáváte mouku (není v surovinách). Někdo dává hrubou, někdo hladkou.

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18