Španělský ptáček
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 986 kJ / 1 431 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,01 g |
Tuky | 79,43 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Receptů na španělské ptáčky je více, ale tento je základní, hospodský.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2022 12:01
Přeji hezký den a píšu pochvalu za skvělý recept

30. 12. 2020 21:44
Ptacky delam podobne, akorat davam platek anglicke slaniny po delce masa pomazane horcici, pak 1/2 vajicka, okurku a 1/4 mensi cibule a pak teprve zamotam. Osmazim cibuli, na ni zprudka ptacky a pak podliju. Pridavam taky kostku vyvaru a lzicku horcice i lzicku kecupu. Udela to pikantnejsi omacku, coz mame radi. Kecup u nas jinak vubec nepouzivam.
30. 10. 2020 21:46
Výborní ptáčci
já do omáčky na konec ještě přidám smetanu a je to topka


30. 12. 2019 08:28
Výborný,jednoduchý,velice dobrý.
1. 10. 2017 14:09
Můj taťka byl předválečný kuchař a ptáčky ještě trochu posypal hl .moukou a potom opekl .Já to tak dělám také a ještě přidávám ančovičku nebo sardel pastu do omáčky, Nemusí se zahušťovat a je to fakt bomba. Bodík

22. 7. 2017 09:04
Španělský ptáček je klasika a dobrá!
20. 2. 2017 11:01
Tak jsem se rozhodla vyzkoušet - zakopila mladého býčka a poprvé vytvořila španěláky a dle tohoto receptu dopadly úžasně. Strávníci se rozplývali. Místo masového vývaru jsem použila kostku, a nebyla vůbec na škodu :), Mňam!






13. 1. 2017 17:40
Mas je moc pekne a jedle


. Delam je stejne, akorat je trochu poprasim moukou, nez je v kastrolu opecu. Nekdy namisto varenych vajicek umicham vajicka na panvi hodne domeka a vychladle nanesu (natru) na platky osoleneho, opepreneho a horcici pomazaneho masa. Pridavam ti bodik.










5. 7. 2016 09:54
ptáčky jsem dnes dělala a jsou vynikající.

15. 5. 2016 12:07
Vynikající, dělala jsem dnes poprvé v životě a moc jsme si pochutnali. Recept je dobře a srozumitelně napsaný i pro nás kuchyřky začátečnice a určitě se k němu budu ráda vracet


13. 11. 2015 15:03
mika59:děkuji

12. 11. 2015 19:27
savlinka: Fotka je 


12. 11. 2015 19:11
Tak dnes jsem je vařila super
dávám fotečku


20. 10. 2015 16:59
Tento receptík je asi nejlepší a hlavně klasika.Díky.Zrovna ptáčky dělám.
24. 11. 2014 17:44
Po dlhej dobe som urobila vtáčikov podľa tohto receptu a bola to dobrota 




Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Čokoládové preclíky
Přidáno před 3 hodinami
Bůček s pekingským zelím
Přidáno před 4 hodinami
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno před 12 hodinami
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží játra na paprice z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Candát se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno 28. 11. 2023 10:47
Právě bylo uvařeno:
Vydatná zelňačka
michalnemy uvařila před 1 hodinou
Kakaovo ořechové pracny
Kacaaba uvařila před 3 hodinami
Jednoduché domácí housky
Katy812009 uvařila před 4 hodinami
Královské žampiony
Blanka5 uvařila před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
HanaTrk uvařila před 4 hodinami
Šlehačková roláda bez mouky
cruchot uvařila před 6 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kike Ciperka uvařila před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Hrníčkové perníčky
kokdaj uvařila před 9 hodinami
Zakysané lívanečky
Milahu uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept normy teplých jídel španělské ptáčky recept nejlepší španělský ptáček recepty španelsky ptaček španělské ptáčky recept na španělský ptaček španělské ptáčci kniha normy teplých jídel normy teplé kuchyně nejlepší španělské ptáčky recept španělský ptáček normy pro teplou kuchyni normy pokrmů španělský ptáčky recept španělské ptáčky receptury teplych jidel ptačky recept receptůry teplé kuchyně
Suroviny: hovězí zadní, slanina, salám, okurky sterilované, vejce, hořčice, cibule, sádlo, mouka hladká, voda, sůl, pepř
Španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9L0D
67 názorů