Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Španělský ptáček

Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.

Hodnocení receptu je 5,0 (115×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 100 min

125 min (25 min příprava + 100 min tepelná úprava)

5. 1. 2012 21:16

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 986 kJ / 1 431 kcal
Bílkoviny129,01 g
Tuky79,43 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 524 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy48,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Receptů na španělské ptáčky je více, ale tento je základní, hospodský.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

KatkaCechova

8. 5. 2022 12:01

Přeji hezký den a píšu pochvalu za skvělý recept :-)

MilaH MilaH

30. 12. 2020 21:44

Ptacky delam podobne, akorat davam platek anglicke slaniny po delce masa pomazane horcici, pak 1/2 vajicka, okurku a 1/4 mensi cibule a pak teprve zamotam. Osmazim cibuli, na ni zprudka ptacky a pak podliju. Pridavam taky kostku vyvaru a lzicku horcice i lzicku kecupu. Udela to pikantnejsi omacku, coz mame radi. Kecup u nas jinak vubec nepouzivam.

UnholyKetty UnholyKetty

30. 10. 2020 21:46

Výborní ptáčci <3 já do omáčky na konec ještě přidám smetanu a je to topka <3

abakluk

30. 12. 2019 08:28

Výborný,jednoduchý,velice dobrý.

jan.alois jan.alois

1. 10. 2017 14:09

Můj taťka byl předválečný kuchař a ptáčky ještě trochu posypal hl .moukou a potom opekl .Já to tak dělám také a ještě přidávám ančovičku nebo sardel pastu do omáčky, Nemusí se zahušťovat a je to fakt bomba. Bodík :-K

skalis

22. 7. 2017 09:04

Španělský ptáček je klasika a dobrá!

slunecniceila

20. 2. 2017 11:01

Tak jsem se rozhodla vyzkoušet - zakopila mladého býčka a poprvé vytvořila španěláky a dle tohoto receptu dopadly úžasně. Strávníci se rozplývali. Místo masového vývaru jsem použila kostku, a nebyla vůbec na škodu :), Mňam!:yes::yes::yes:<3

Nadia22 Nadia22

13. 1. 2017 17:40

Mas je moc pekne a jedle<3<3<3<3. Delam je stejne, akorat je trochu poprasim moukou, nez je v kastrolu opecu. Nekdy namisto varenych vajicek umicham vajicka na panvi hodne domeka a vychladle nanesu (natru) na platky osoleneho, opepreneho a horcici pomazaneho masa. Pridavam ti bodik.:yes::yes::yes::yes:

Anita888

5. 7. 2016 09:54

ptáčky jsem dnes dělala a jsou vynikající. :-)

Radvik

15. 5. 2016 12:07

Vynikající, dělala jsem dnes poprvé v životě a moc jsme si pochutnali. Recept je dobře a srozumitelně napsaný i pro nás kuchyřky začátečnice a určitě se k němu budu ráda vracet :yes: :yes:

savlinka savlinka

13. 11. 2015 15:03

mika59:děkuji;-)

mika59 mika59

12. 11. 2015 19:27

savlinka: Fotka je :yes::yes:

savlinka savlinka

12. 11. 2015 19:11

Tak dnes jsem je vařila super:yes:dávám fotečku;-)

Heavy

20. 10. 2015 16:59

Tento receptík je asi nejlepší a hlavně klasika.Díky.Zrovna ptáčky dělám.

Ivana79 Ivana79

24. 11. 2014 17:44

Po dlhej dobe som urobila vtáčikov podľa tohto receptu a bola to dobrota :-p:yes::yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept normy teplých jídel španělské ptáčky recept nejlepší španělský ptáček recepty španelsky ptaček španělské ptáčky recept na španělský ptaček španělské ptáčci kniha normy teplých jídel normy teplé kuchyně nejlepší španělské ptáčky recept španělský ptáček normy pro teplou kuchyni normy pokrmů španělský ptáčky recept španělské ptáčky receptury teplych jidel ptačky recept receptůry teplé kuchyně

Suroviny: hovězí zadní, slanina, salám, okurky sterilované, vejce, hořčice, cibule, sádlo, mouka hladká, voda, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Španělský ptáček

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9L0D