Chábovica (zelná polévka)

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 10 názorů

Suroviny

menší hlávka zelí
3 brambory
1 mrkev
1 cibule
100 g másla
cibulová (petrželová) nať
sůl
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a obojí v hrnci zalijeme vodou, osolíme, přidáme svazek natě a vše uvaříme doměkka.

  2. Na pávni na másle orestujeme strouhanou mrkev a teprve, až pustí barvu, přidáme krájenou cibuli a také osmažíme.

  3. Zeleninu z pánve vlijeme do hrnce se zelím, provaříme, vyndáme nať, dosolíme a podáváme.

Poznámka

Jen velmi mírně upravený recept z Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Chábovica (zelná polévka)

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivi,připomenula jsi mi mou babičku,občas nám tuto dobrou polévečku také dělávala:-K:-8:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    :yes:dík za připomínku a osvěžení v paměti:-D:yes: včetně moc hezkého talíře:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    V podstate to je ako naša kapustová polievka, len je tu naviac mrkva, u nás do nej ide mletá paprika na farbu. https://www.toprecepty.cz/recept/2329-zelna-polevk... Ale je to dobré . A má to zaujímavý názov. :-)

    Odpovědět

  • leosek leosek

    Dělám trošku jinak,ale výborná.:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Miluju obyčejná jídla <3 a ten krásný talíř :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-) také miluji tradiční pokrmy. Naši předkové uměli výborně uvařit i z toho mála, co kolikrát měli....
    Polévka je velice dobrá, přiznám se, že jsem to ani nečekala:-8 s vyváženou chutí.

    casino: ani já si to představit neumím, ale každý z nás má chutě jiné (naštěstí - jinak by nevznikaly nové recepty a variace receptů).

    Odpovědět

  • casino casino

    Na "Valachoch" se tomu říká stejně:-)
    Já už poněkud zvlčel a říkám chábovica i zeleninovým polévkám, kde je asi 90% HLÁVKOVÉHO zelí, které krájím spíše nahrubo.
    No, houbami nevylepšuji a paprikou nekazím..., ale mančaft se může osypat, když přikusuji buchty nebo koláče:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Teda - ty dneska máš tak neobvyklé názvy, tohle vypadá taky dost dobře:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Mě by tam ty houby také chutnaly<3 a pro sebe bych přidala trochu pálivé papriky. Rozhodně výborná polévka :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    U nás je chábovica podobná, len so sušenými hubami...ale podstatná je tá kapusta (zelí). Milujem tradičné jedlá.

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na zelnou polévku polévka chabrovica obyčejná zelná polévka s bramborem zelna polevk polevk zelna chabvica krémová zelná polévka slovácká zelná polévka s houbami a uzeným zelna polévka bílá bílá zelná polévka slovácká chábovica polevka strapovica zelna polevka ze slovacka zelna polévka s houbami chabovnica polévka zelna polevka se susenymi houbami bílá zelná polévka se sušenými houbami polevka strapovica cz

Zapomněl/a jsem heslo