No tak já nevim... Použila jsem pomazánkové máslo Pilos z Lidlu a předměřickou mouku.
Těsto už se mi při zpracování zdálo suší, rozpadalo se. Pracně jsem z něj uhnětla hroudu, nechala odležet, rozdělila na půl... Nešlo to vůbec vyválet. Byl to kus gumy, ze kterého nešla vyválet placka větší než 30cm v průměru - z toho štrůdl fakt neudělam. Navíc se těsto dost trhalo a pukalo, fakt hrůza. Vzniklé díry ani nešly přelepit, těsto se vůbec nedalo spojit.
Těsto asi po půl hodině urputného boje skončilo v koši, připravená jablka jsme snědli u filmu
A to nejsem v pečení začátečník - podotýkám Naštěstí mě už vztek ze včerejšího pokusu přešel, tak ani nejsem sprostá
No a teď raďte soudružky, kde se stala chyba
Výborné, to musím uznat. Ubrala jsem cukr v korpusu i v náplni a přesto byly žezy dost sladké, ale nevadí Také jsem měla problém s výškou korpusu, tak by to chtělo nejspíš menší plech a také příště přidám ještě jeden tvaroh (podle rad, které jsem si samozřejmě přečetla až po upečení ) . Těsto se mi navíc dost drobí, prostě asi neumím péci , ale dá se to jíst i lžičkou +bod
Maaaaaya: také jsem si nebyla jistá, kdy mám vypnout troubu, rychle to ztmavne...ani teď nevím, jak dlouho jsem pekla
1.Bibinko já myslela, že je to můj vymyšlený recept a ty už jsi ji dělala? Ale já opravdu improvizovala No tak to vidíte a já měla takovou radost
2. K těm konzervám: Je dobré sledovat třeba různé testy (např. časopis D TEST) Dobrá mi přijde např. konzerva z Lidlu - OLDENHAUSER vepřové maso ve vlastní šťávě, 300g, ale je pravda, že se to klidně během nějaké doby změní...
A navíc přiznejte - kdo jíte paštiky, párky, měkké i tvrdé salámy, hotovou sekanou... Většina kolem masa ani neprošla Ale máte pravdu, že na trhu je spousta nekvalitních a nedobrých výrobků - Bohužel
Každopádně děkuji za názory
Mirca 75 - moc děkuji za fotky a tvé vylepšení se sýrem vyzkouším
Spagetka - Protože jsem MÍŠA a měla jsem zrovna tak velký HLAD, že jsem posbírala co bylo, sesypala dohromady, akorát se to peklo déle než jsem myslela, ale přežila jsem
Jinak všem děkuji
Těsto už se mi při zpracování zdálo suší, rozpadalo se. Pracně jsem z něj uhnětla hroudu, nechala odležet, rozdělila na půl... Nešlo to vůbec vyválet. Byl to kus gumy, ze kterého nešla vyválet placka větší než 30cm v průměru - z toho štrůdl fakt neudělam. Navíc se těsto dost trhalo a pukalo, fakt hrůza. Vzniklé díry ani nešly přelepit, těsto se vůbec nedalo spojit.
Těsto asi po půl hodině urputného boje skončilo v koši, připravená jablka jsme snědli u filmu
A to nejsem v pečení začátečník - podotýkám
No a teď raďte soudružky, kde se stala chyba
Maaaaaya: také jsem si nebyla jistá, kdy mám vypnout troubu, rychle to ztmavne...ani teď nevím, jak dlouho jsem pekla
Katko už jsi zjistila recept od sestřičky? Zajímal by mě...
2. K těm konzervám: Je dobré sledovat třeba různé testy (např. časopis D TEST) Dobrá mi přijde např. konzerva z Lidlu - OLDENHAUSER vepřové maso ve vlastní šťávě, 300g, ale je pravda, že se to klidně během nějaké doby změní...
A navíc přiznejte - kdo jíte paštiky, párky, měkké i tvrdé salámy, hotovou sekanou... Většina kolem masa ani neprošla
Každopádně děkuji za názory
Spagetka - Protože jsem MÍŠA a měla jsem zrovna tak velký HLAD, že jsem posbírala co bylo, sesypala dohromady, akorát se to peklo déle než jsem myslela, ale přežila jsem
Jinak všem děkuji