Štrůdlík i pro méně zručné

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 30 min 2 štrůdly Moučníky , Záviny, rolády 61 názorů

Suroviny

1 pomazánkové máslo
hrozinky
skořicový cukr
4-5 jablek
cukr na posypání
máslo na pomazání štrůdlu
(2 mističky od pomazánkového másla) polohrubé mouky( Mističky myšleno naplnit moukou a přidat k pomazánkovému máslu.)
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z jednoho pomazánkového másla a dvou mističek od pomazánkového másla naplněných moukou vypracujeme těsto.

  2. Chvíli necháme odpočinout a pak rozdělíme na 2 díly a vyválíme pláty, které posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem a hrozinkami a svineme.

  3. Oba štrůdly pomažeme máslem a dáme péct. Podle zlatavé barvy poznáme, že jsou již hotové. (dobu jsem neměřila) asi půl hodiny

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 635 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Štrůdlík i pro méně zručné

  • bartomiska: Mám radost, že se povedly :-)

    Odpovědět

  • bartomiska bartomiska(neregistrovaná)

    Dnes jsem vyzkoušela poprvé. Z Bystřické pomazánky z Penny marketu a polohrubá mouka také. Těsto se povedlo úžasně. Záviny jsou do zlatova upečené, už se těším :-D

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Myskotka: také ho dělám z pomazánkového z Lidlu. Vždycky se povede. Je fakt, že někdy je mouka vyschlejší, tak přidám kousíček tuku nebo vody. Dělám naslano i nasladko:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Myskotka::-);-)

    Odpovědět

  • Myskotka Myskotka(neregistrovaná)

    Jana Remkova: No...možná mu dám ještě jednu šanci ;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Myskotka: to chtělo přidat trošku mléka, vody, nebo lžíci jogurtu ;-) určitě ne dobré suroviny vyhodit

    Odpovědět

  • Myskotka: Je mi to moc líto. Já nevím, kde se stala chyba, tohle těsto dělám pořád a ještě se mi to nikdy nestalo:-S. Používám pomazánkové máslo, které je na obrázku-viz fotopostup. Má myslím 200g. Vidíš sama, že všem, kdo zkoušeli, se povedl.:-S

    Odpovědět

  • Myskotka Myskotka

    No tak já nevim... :-// Použila jsem pomazánkové máslo Pilos z Lidlu a předměřickou mouku.
    Těsto už se mi při zpracování zdálo suší, rozpadalo se. Pracně jsem z něj uhnětla hroudu, nechala odležet, rozdělila na půl... Nešlo to vůbec vyválet. Byl to kus gumy, ze kterého nešla vyválet placka větší než 30cm v průměru - z toho štrůdl fakt neudělam. Navíc se těsto dost trhalo a pukalo, fakt hrůza. Vzniklé díry ani nešly přelepit, těsto se vůbec nedalo spojit.
    Těsto asi po půl hodině urputného boje skončilo v koši, připravená jablka jsme snědli u filmu :-p
    A to nejsem v pečení začátečník - podotýkám :-)) Naštěstí mě už vztek ze včerejšího pokusu přešel, tak ani nejsem sprostá :-*
    No a teď raďte soudružky, kde se stala chyba :-?

    Odpovědět

  • Olinka5555: No, to tak je. Matka mého přítele dělávala kdysi nějaké skládanky. Je jí 91 let a když jsem se zeptala na těsto, recept, taky vždycky říkala.."obyčejné těsto":-D:-D. Tak jsem se snažila je někde najít. Už tady nějaké jsou i ode mne, ale prý to nejsou ty úplně stejné:-D. Tož, co už..Recepty našich babiček byly skvělé hlavně proto, že nic nevážily, všechno dělaly od oka a hlavně s láskou;-)

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Jana Remkova: moje babička právě nikdy nedělala klasický závin, ale pekla pořád a naprosto dokonale a cokoli. Nikdy jsem nejedla nic, co by chutnalo, jako její výtvory. Ale tohle těsto mi chutí připomíná její štrůdl, jak tomu říkala. Prostě dávala těsto, na něj náplň a pak další těsto. Pamatuji se, jak to krásně křupalo a tohle těsto mi to prostě připomíná. Nikdy mi neřekla recept, jen že je to jen "vobyčejný těsto z mouky a másla":-)) Tak asi proto jsem z tohodle těsta tak u vytržení:-)))

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Dnes jsem dělala z ochuceného pomazánkového másla a naslano. Potřela jsem kečupem a poskládala anglickou slaninou, uzeným sýrem a troškou nivy a zavinula. Těsto nechávám míchat pekárnu a pak ho dávám na půl hoďky do lednice. Je to supr, fakt supr. nechá se vyválet i hodně natenko. :yes::yes::yes::-K
    Přítel nemá rád listové těsto a dělat tažený se mi také pořád nechce, takže tento dělám hodně často.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Dominika:;-);-):-p

    Odpovědět

  • Dominika Dominika(neregistrovaná)

    Štrůdlík peču každý víkend..:-) Jen ho upeču a za 2.hod.je fuč :-D:yes:

    Odpovědět

  • Olinka5555: Díky i za tuto verzi;-). Popravdě, proč ne? Člověka to někdy nenapadne a přitom je to tak jednoduché;-)

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Dělala jsem včera zase, ale pro změnu jsem nebalila, jen jsem první plát těsta dala na plech, pomazala máslem, dala rozdrcené piškoty, jablka, několik hrušek a asi 6 švestek. Nesladila jsem. Celé jem to přikryla druhým plátem a pekla v troubě při 180 stupních asi 30 minut, možná o něco déle. Horký jsem posypala moučkovým cukrem. Bylo to tak dobré, že jsem ani nestačila vyfotit. Strašně mi to připomělo jablečný koláč, který dělávala moje babička.

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: jablečný štrůdl z pomazankového másla láďa hruška jablečný štrudl závin z pomazánkového másla od ládi hrušky jablečný štrůdl podle ládi hrušky cim pomazat strudl štrůdl od ládi hrušky jablkový závin ládi hrušky štrůdl z pomazánkového másla podle hrušky motání štrůdlu jablečný štrůdl ládi hrušky štrůdl z pomazankového másla hruška tátův štrůdl láďa hruška štrůdl z pomazánkového másla štrudl podle ládi hrušky těsto na štrudl z pomazánkového másla štrůdelník štrudl od hrušky strůdl z pomazánkového másla tátův štrůdl od ládi hrušky tátův štrůdl od ládi hrušky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít