Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur

Koprová omáčka je klasika českých jídelen, která rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Aby byla koprovka opravdu dokonalá, nesmíte ji ošidit. Potřebuje jemnou máslovou jíšku, silný hovězí vývar, tučnou smetanu a kopr.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

4. 6. 2012 19:01

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 024 kJ / 723 kcal
Bílkoviny18,30 g
Tuky36,27 g
Vláknina1,15 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 4,25 g
Sůl10,60 g
Sacharidy80,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Receptury teplých pokrmů

Jsem si vědomá, že je tady X receptů na koprovou omáčku, ale tento jsem vložila pro ty, kteří by tak jako já dnes, dostali neodolatelnou chuť na koprovku, která se dřív podávala v restauracích a kterou vařila moje babička, profesionální kuchařka a já jsem ji jako dítě odmítala...:-) V restauracích, do kterých chodím, ji nevaří a babička mi ji už neudělá.

Tak jsem vytáhla svoje oblíbené klasické receptury, pečlivě převedla recept pro hromadné stravování na rodinnou dávku, uvařila, pochutnala si a sepsala pro ostatní, milovníky klasické české kuchyně. Pokud se budou přesně držet receptu, očekává je ta klasická chuť...

Do podobných vložím koprovku od Alus S. a Merylas, ty jediné mohou být srovnatelné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ladislav130

4. 9. 2021 10:45

Právě dělám :-):yes:

Domidany Domidany

26. 4. 2021 18:40

Je výborná :-)

dabldekl

16. 1. 2021 19:42

<3

HelenaKubas

9. 8. 2020 13:11

Koprovku dělám docela často, ale pro jednou jsem chtěla vyzkoušet něco "podle receptu". A musím říct, že jsem všechno poctivě odvážila, odmeřila a výsledek byl výborný!! Čerstvý kopr, je čerstvý kopr...... Zdálo se mi hodně cukru, tak jsem ho přidávala velmi opatrně a nakonec tam padnul všech přesně podle receptu. Můžu doporučit, fakt dobrá, konzistence akorát omáčková. Ani hustá, ani řídká.

vuuul

18. 4. 2020 12:21

Jestli si chcete udělat poctivý koprový sliz, tak s chutí do toho. Nejdřív to vypadalo jak těsto na lívance a nakonec jsem do toho musel přilít spoustu vývaru, aby to mělo aspoň trochu rozumnou konzistenci. :-//
Ne, vážně, jestli nechcete mít totální kejdu, udělejte jišku z 20g másla a 20g mouky

Nadia22 Nadia22

7. 1. 2020 21:27

Eja57: :yes::yes: ja delam koprovku z cerstveho kopru, jako moje maminka. Ale vnoucata to nechteji. Kdyz jsem byla mala, taky jsem koprovku nechtela jist, pro tu silnou chut. Dnes ji mam rada. Ale urcite zkusim podle tveho receptu, pro vnoucata. Uz tusim, ze to bude vyborne......<3nadia22

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 5. 2019 00:47

Eja57: Já používám i sterilovaný kopr, jak kdy, podle možností. Ale pokud sterilovaný, tak ho ohřívám v mikrovlnce, aby se omáčka nesrazila. Vyzkouším ale i tvou vychytávku, díky..

Eja57 Eja57 (moderátorka)

17. 5. 2019 19:35

Já dávám čerstvý kopr do všeho možného, sterilovaný nepoužívám vůbec. Ale na koprovku mám speciální "formu" kopru. Množství na cca půl litru omáčky. 2 PL vody a 2 PL octa přivedeme v minirendlíčku k varu, přidáme 3 PL najemno nasekaného čerstvého kopru, zamícháme a hned odstavíme, už nevaříme!. Vlijeme do omáčkového již provařeného základu a pak přidám 33% smetanu s rozmíchaným žloutkem. Nepatrně přisladím dle chuti.
Je to chuťově něco mezi a nemá to tu pachuť a divný vzhled sterilovaného kopru.

sorciere84

17. 5. 2019 12:29

Skvost<3 moc dekuji za recept ditka miluji :yes:

harry

11. 1. 2018 11:29

...dobré jsou také zastřená vejce....

casino casino

4. 1. 2018 22:34

Pavel:
Paráááda:yes::yes::yes:
Naštěstí nevím ;-) co je žáha a mouce se nebráním, ba naopak k mým oblíbenostem patří jednoduchá (muškátová) bešamelová majda s barsčím:-D
***
No, až na tu zde použitou koprovou "atrapu" :-8 vařívám v podstatě podle hospodské receptury, že :-)

Pavel

4. 1. 2018 17:09

Koprovka bez mouky: V procezeném a vychlazeném hovězím vývaru cca 1,5 l rozkvedláme cca 5-6 vajec a (hrnec v hrnci) přivedeme do varu za stálého míchání či kvedlání, aby se vejce nesrazila. Krátce provaříme -1-2 minuty a přidáme kysanou smetanu a kopr. už nevaříme. lze přikyselit zakápnutím octem nebo citronovou šťávou.V případě, že je příliš řídká uděláme z hotové jíšky s trochou vývaru hustší základ a smícháme - podle citu. Z této omáčky nepálí žáha jako z moučné. Podávám s hovězím masem,které jsem použil pro vývar

vasek.ku

18. 11. 2017 10:18

Simona Skolakova: Myslím, že to bude prudič ...:-((

Simona Skolakova Simona Skolakova

16. 9. 2017 21:29

jiří: :-O:-O:-O:-O:-Oa nenapsal jste proč,proč proč!!!!!Doufám,že proto,že se Vám recept líbí;-):-D:yes::yes:nemám ráda,když někdo se vyjádří pouze pár slovy a nezdůvodní proč se mu recept nelíbí,nemusí ho vařit,může si vybrat z jiných,je jich tu opravdu dost,ale takhle mi to připadá,že chcete jen prudit:no:

jiří

16. 9. 2017 19:05

já jenom žasnu a žasnu, a žasnu, :no:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koprová omáčka z nakládaného kopru koprová omáčka recept kluci v akci koprovka z čerstvého kopru koprova omačka kluci v akci koprová omáčka ze sterilovaného kopru kulajda kluci v akci koprovka ze sterilovaného kopru koprovka od babičky koprová omáčka ze sterilizovaného kopru koprova omáčka od babičky kluci v akci koprová omáčka karlovarský knedlík kluci v akci koprovka z nakládaného kopru koprova omacka od polreicha koprovka kluci v akci koprova omacka sterilovany kopr sterilovaný kopr koprovka s hovězím karlovarský knedlík recept kluci v akci koprová polévka z nakládaného kopru

Suroviny: máslo, mouka hladká, vývar masový, mléko, smetana, ocet, cukr, kopr sterilovaný, sůl

TopRecepty.cz

Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQx7