1. Denisa: Pro mě je šlehačka a smetana ke šlehání to samé, já tu sprejovou šlehačku nepoužívám nikdy, protože je na mě moc sladká, ale ano, skutečně tam má být smetana ke šlehání ;)
2. Denisa: Ano, korpus samozřejmě může být koupený, pokud se Ti nechce korpus upéct ;) Já ale raději korpusy peču, ty kupované jsou dost často přeslazené nebo šíleně suché...
3. mlsnáhuba: Ono to jde dost rychle, pokud jste v kuchyni trošku zručnější. Jen ten postup jsem popsala dost dlouze, ale jinak je to fakt rychlovka, oproti klasickým dortům, které se ještě zdobí, krémy se vaří nebo šlehají na vodní lázni nebo bůh ví co, zdobí se zdobičkami nebo potahují fondánem a marcipánem, nedej bože když se dělá víc krémů a ještě se to potahuje potahovací hmotou, kterou si musíte vyrobit, vyválet a ještě třeba vyrábíte figurky. I takové dorty se dělají, takže ano, tohle je v podstatě šup šup....
Musim říct, že jsou super! Pekla jsem je předevčírem s kakaem a banánem, dneska jednu dávku s vlašskými ořechy a skořicí, druhou s kakaem a pomerančovou marmeládou. Tento recept je super na začátek nebo jako základ, do kterého přidá každý dle své chuti.Akorát sladký a chutný.Super!
Tak jsem včera pekla a jsou super! Upekla jsem jednu várku a na dnešek už máme jen 5 sušenek, takže budu péct dnes znovu, protože jsou opravdu mňamkové
Tak jsem vyzkoušela a musím bohužel říct, že u mě tedy rozhodně neuspěla. Nepřijde mi, že by se ten banán s něčím doplňoval, spíš naopak. Navíc mi přijde, že je tahle polévka až moc sladká. Ale věřím, že někomu to chutnat může, za mě bohužel
To vypadá moc dobře. Aspoň už vím, co u nás bude dnes k večeři ;) ... pipre : Těstoviny se vaří ve slané vodě, to máte pravdu, ale myslím si, že tady by tu slanost mohl zajistit ten zeleninový bujón.
hosta: Kilo pomerančů je před oloupáním, když bys použila kilo čisté váhy, potřebovala bys celé půlkilové balení želírovacího cukru aby to správně ztuhlo, alespoň podle mých zkušeností.
helwe59: Určitě by se to v pekárně uvařit dalo, já obvykle taky používám pekárnu, bohužel je teď rozbitá, tak jsem marmeládu vařila klasicky v hrnci.
2. Denisa: Ano, korpus samozřejmě může být koupený, pokud se Ti nechce korpus upéct ;) Já ale raději korpusy peču, ty kupované jsou dost často přeslazené nebo šíleně suché...
3. mlsnáhuba: Ono to jde dost rychle, pokud jste v kuchyni trošku zručnější. Jen ten postup jsem popsala dost dlouze, ale jinak je to fakt rychlovka, oproti klasickým dortům, které se ještě zdobí, krémy se vaří nebo šlehají na vodní lázni nebo bůh ví co, zdobí se zdobičkami nebo potahují fondánem a marcipánem, nedej bože když se dělá víc krémů a ještě se to potahuje potahovací hmotou, kterou si musíte vyrobit, vyválet a ještě třeba vyrábíte figurky. I takové dorty se dělají, takže ano, tohle je v podstatě šup šup....
helwe59: Určitě by se to v pekárně uvařit dalo, já obvykle taky používám pekárnu, bohužel je teď rozbitá, tak jsem marmeládu vařila klasicky v hrnci.
1 2 3 … 7 Další