Kynuté povidlové frgály s drobenkou

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Moučníky , Kynuté 12 názorů

Suroviny

120 ml vlažného mléka
1/2 kostky čerstvého droždí
40 g moučkového cukru
60 g másla
2 žloutky
350 g polohrubé mouky
špetka soli
Náplň:
povidla
Drobenka:
80 g másla
100 g krupicového cukru
100 g polohrubé mouky
Dále:
2 lžíce rumu
3 lžíce rozpuštěného másla
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Droždí nádobíme do mísy, zalijeme vlažným mlékem (ne horkým), přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Poté k němu přilijeme rozpuštěné máslo, přisypeme moučkový cukr a jednotlivé ingredience zatím zpracováváme.

  2. Dále přidáme dva žloutky a nakonec mouku se solí. Těsto důkladně několik minut hněteme. Pokud bude třeba, tak těsto ještě během hnětení podsypeme. Zpracujeme nelepivé těsto, které dáme na teplé místo odpočinout, aby zdvojnásobilo svůj objem (kynout asi tak hodinu až dvě hodiny).

  3. Drobenka: ze změklého másla mouky a cukru připravíme drobenku.

  4. Vykynutý bochánek rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou kulatou placku. Tu rovnoměrně pomažeme povidly a posypeme drobenkou.

  5. Troubu zapneme na 170°C a během toho, co se nám zahřeje, necháme ještě koláče nakynout. Poté je pečeme zhruba 30-40 minut pěkně do zlatova.
    Okraje hotových koláčů potřeme rozehřátým máslem s rumem. Můžeme je i pokapat uprostřed.

Poznámka

Zdroj: Pinterest u receptu byla meruňková náplň, já dala povidla, pač jsem je potřebovala zužitkovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 511 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté povidlové frgály s drobenkou

Zapomněl/a jsem heslo