Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těchto pět znamení nepouštějte v dubnu do kuchyně: Beran všechno spálí, Střelci a Ryby můžou zaměnit ingredience
Zdroj: Freepik, freepik, a Freepik, freepik/koláž Toprecepty

Dubnové sluníčko už má sílu, dodává energii a dobrou náladu. Dny plné slunečních paprsků podporují i kreativní myšlení. Pokud ale popustíme uzdu fantazii v kuchyni, může se snadno stát, že kulinární experimenty skončí v koši místo na talíři. Která znamení horoskopu by se tento měsíc měla sporáku raději vyhnout?

Duben nepřeje experimentům v kuchyni

Duben je charakteristický výraznými rozmary počasí, kdy horké dny s letními teplotami střídají přízemní mrazíky. Symbolizuje tak dynamiku a nečekané zvraty v našich životech.

V tomto měsíci, kdy je příroda v plném květu a ve vzduchu cítíme svěžest jara, nás vesmír zve, abychom čelili výzvám a chopili se příležitostí, které se nám naskytnou. Přílišná horlivost však může být někdy na škodu, a to hlavně v kuchyni. Lidé narození v jednom z následujících znamení by víc než čaj vařit neměli.

Beran (21. března – 19. dubna): Impulzivní smolař

Duben Beranům vlije novou krev do žil a neutuchající elán. Beran coby nebojácný průkopník má tendenci přistupovat k vaření se stejným nadšením, s jakým v životě řeší vše ostatní.

Bohužel, impulzivní povaha se při kuchyňských činnostech tvrdě střetne s realitou. Beran se nedrží osvědčených postupů a receptů, preferuje experimenty a pospíchá, což často vede ke katastrofám a spouštění hlásičů kouře.

Pokud se tedy Beran přece jenom rozhodne vstoupit do kuchyně, měl by maximálně připravit jednoduchý sendvič, například tzv. žabákův.

Býk (20. dubna – 20. května): Tvrdohlavý gurmán

Také Býci budou tento měsíc překypovat energií a šířit ji na všechny strany. Tito gurmáni a milovníci dobrého jídla budou chtít okouzlit opačné pohlaví kulinářským zážitkem.

Tvrdohlavost Býka bohužel může v kuchyni vést k ne zrovna chutným výsledkům. Jen odhodlání zvládnout bez potřebných zkušeností složitý recept nestačí. Konečným výsledkem mohou být pokrmy, směle konkurující ohořelému dřevěnému uhlí. Oslnit návštěvu může Býk i zcela snadným ovocným pohárem s mascarpone.

Lev (23. července – 22. srpna): Mistr uměleckých kreací

Odvážní a sebevědomím překypující Lvi mají právě teď i ohromný apetit. A protože duben je v jejich případě měsícem změn, rozhodnou se vyzkoušet nové nápady i v kuchyni.

Lev tentokrát potřebuje jídlo prezentovat i vizuálně, proto se zaměří na dorty složité na přípravu i na zdobení. Sražený korpus s rozteklým krémem a nepovedenými marcipánovými ozdobami ho z toho snad vyléčí. Vždyť dokonale chutnají i vypadají nepečené čokoládové kuličky.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince): Dobrodružný kuchař

Střelci jsou známí svou láskou k dobrodružství, a to se týká i jejich kulinářských eskapád. Jejich touha prozkoumat chutě z celého světa se však někdy může obrátit proti nim.

Střelec například špatně porozumí ingrediencím, splete je a vytvoří exotická jídla, jejichž chuť nebude očekávaný pokrm připomínat ani náhodou. A protože neúspěch těžce vydýchává, lepší bude, když jednoduše upeče kuře.

Ryby (19. února – 20. března): Kuchyňský snílek

Lidé narození ve znamení Ryb mohou vynikat v kreativních činnostech, jako je malování nebo keramika, ale kuchyně, to je jiný příběh.

Ryby jsou navíc často ztracené a ve svých snech zapomínají na dodržování zásadních postupů v receptech nebo v roztržitosti lehce zamění ingredience, což pak vede k ne zrovna chutným kulinářským výtvorům.

Realizovat se mohou v přípravě různých toustů, například balkánských, kde při zdobení uplatní i svou kreativitu

Náš tip: Nic zkazit se snad nedá na jednoduchém šopském salátu podle našeho videoreceptu:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

astrotalk.com: Zodiac Signs Who Are Terrible In Cooking

astrohoroskop.cz: AstroHoroskop

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více