

Šmakounovy mrkváky
Suroviny 10-12ks
- 300 g očištěné mrkve
- 200 g Šmakouna Mexico
- 100 g goudy
- 2 vejce
- hrst petrželky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Mrkev jemně nastrouháme, goudu také.
Šmakouna můžeme buď postrouhat nahrubo a nebo stačí rozdrobit. Nyní už to bude rychlovka. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme, promícháme.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Z mrkvové hmoty vytvarujeme karbanátky a dáme na pečicí papír.
Pečeme 15-20 minut. Servírujeme nejlépe s bramborovou kaší. Já tentokrát zvolila kaši s mrkvičkou (půl na půl).
Poznámka od kuchařky
Poslední dobou mám ze Šmakouna samé rychlovky, já vím. Ale přece v kuchyni nemusíme trávit několik hodin, abychom na stůl servírovali chutné a kvalitní jídlo. Nejraději mám ty rychlé improvizace ze surovin, které máte doma a potřebujete je spotřebovat. Mně ležela ve špajzu mrkev a v lednici mexický Šmakoun. Na okně začala chřadnout petrželka. Tak šup do mísy a mrkvové karbanátky se Šmakounem jsou tu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šmakounovy mrkváky
-
Výborný recept, doporučuji, dala jsem tam místo goudy obyč 30% eidam a navíc jsem tam loupla semínka chia a lněné semínko a trochu koření gomasio a trošku soli. Celě to těsto před hňácáním placek jsem vyždímala, bylo tam z mrkve dost vody. Jinak k tomu dip ze zakysané smetany a česneku a i ten můj chlap mi to pochválil a mlaskal si.
-
skvělý recept
, to určitě udělám, přidávám další bod
-
Zdena: http://smakoun.eu/produkty/smakoun-mexico/
Koupíte v prodejnách zdravé výživy, Tescu, Kauflandu, Globusu atd. Seznam prodejen najdete na webu v odkazu
-
Teda vypadají skvěle, jen nevím co to je ten Mexický šmakoun??
-
teeeda to musím zkusit díky MishkaVkuchyni to mám ráda, rychlovky :)