Letos mám na pečení strašně málo času a vlastně i chuti... Zkusila jsem tento recept, oříšky nahradila mandlemi a jsem příjemně překvapená. Těsto se krásně zpracovalo, nelepilo se. Je potřeba vidličku opravdu pokaždé ponořit do mouky, jinak si kuličku zvednete z plechu. Hotové bochánky hned druhý den změkly, jsou výborné a vynaložený čas a úsilí skutečně minimální. Vyzkoušejte
Zkusila jsem udělat na poslední chvíli, když mi zbyl krém z ořechů. Přidala jsem do něj kakao a slepila s ním piškoty. Z krupicové hmoty jsem měla strach, ale nakonec se s ní docela dobře piškoty obalovaly. Přidávám k prověřeným hitovkám, kdo ochutnal, pěl chválu.
Podobnou směs dělám už léta, ale vzhledem k tomu, že se jedná o směs s masem, vždycky sterilizuji hodinu a druhý den další hodinu. 20 minut mi připadá málo, bála bych se zkažení a případné otravy. Ale je to velká dobrota. Používáme nejen na topinky, ale směsí potřu plátky veky, vyrovnám na plech, posypu strouhaným sýrem a dám rychle zapéct do trouby. Nebo skleničku vmíchám do uvařených špaget a teplé jídlo je na stole.
Toto cukroví s mákem je opravdu výborné, dělám ho už několik let. Říkáme mu "smuteční", protože pod polevou prosvítá mák a dává cukroví takovou elegantní stříbrošedou barvu.
Problém s trháním horní placky jsem vyřešila tak,že těsto rozdělím asi na 6 dílů, uválím "hady" na šířku pekáče a ty pak válečkem rozválím na pruhy. Pruhy jednoduše naskládám těsně vedle sebe na jablka (nebo tvarohovou náplň) a při pečení se spojí dohromady. Je to bez vztekání, vyzkoušejte.
Recept se mi líbil pro svojí jednoduchost, po přečtení příspěvků jsem se rozhodla, že těsto proženu masomlýnkem s nástavcem na cukroví. Hotové to bylo v cuku letu a chutnají báječně. Ani jsem je nebalila do cukru, ale špičky máčela v čokoládě.
Já dávám do mufinového plechu ještě do každé jamky obyčejný papírový košíček, nemusím tedy ani vymazávat či vysypávat. Po upečení a vychladnutí se papír z mufiky jednoduše sloupne. Receptu dávám bod a jdu péct.
Včera jsem pomalu začala péct (asi 4 hodiny), dnes další hodinku a výsledek byl vynikající. Maso drželo tvar, ale pak se mohlo namazat na chleba, jak bylo měkoučké a jemné. Přidávám bod a recept šířím dál.
Minulý týden jsem dělala něco podobného, navíc jsem do masa rozkájela zbytek žampionů a hmotu jsem upekla v bábávkové formě.
Rodince chutnalo, vyzkoušejte.
Rodince chutnalo, vyzkoušejte.