Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Petrajda

Kolik porcí je z uvedeného množství?

Letos mám na pečení strašně málo času a vlastně i chuti... Zkusila jsem tento recept, oříšky nahradila mandlemi a jsem příjemně překvapená. Těsto se krásně zpracovalo, nelepilo se. Je potřeba vidličku opravdu pokaždé ponořit do mouky, jinak si kuličku zvednete z plechu. Hotové bochánky hned druhý den změkly, jsou výborné a vynaložený čas a úsilí skutečně minimální. Vyzkoušejte

Zkusila jsem udělat na poslední chvíli, když mi zbyl krém z ořechů. Přidala jsem do něj kakao a slepila s ním piškoty. Z krupicové hmoty jsem měla strach, ale nakonec se s ní docela dobře piškoty obalovaly. Přidávám k prověřeným hitovkám, kdo ochutnal, pěl chválu.

Podobnou směs dělám už léta, ale vzhledem k tomu, že se jedná o směs s masem, vždycky sterilizuji hodinu a druhý den další hodinu. 20 minut mi připadá málo, bála bych se zkažení a případné otravy. Ale je to velká dobrota. Používáme nejen na topinky, ale směsí potřu plátky veky, vyrovnám na plech, posypu strouhaným sýrem a dám rychle zapéct do trouby. Nebo skleničku vmíchám do uvařených špaget a teplé jídlo je na stole.

Toto cukroví s mákem je opravdu výborné, dělám ho už několik let. Říkáme mu "smuteční", protože pod polevou prosvítá mák a dává cukroví takovou elegantní stříbrošedou barvu.

To je vzpomínka na dovolenou ve slunném Bulharsku, vidím to se salátem z mladého zelí...

Tenhle recept znám, mouku dávám polohrubou. Nic netřu a bílky taky nešlehám, všechno jenom v míse zamíchám a šup na pekáč nebo do bábovky.

Tak tohle je trefa do mého chuťového vkusu, hned ukládám a co nejdřív udělám. Jenom to asi nebudu mít tak krásně naaranžované...

Problém s trháním horní placky jsem vyřešila tak,že těsto rozdělím asi na 6 dílů, uválím "hady" na šířku pekáče a ty pak válečkem rozválím na pruhy. Pruhy jednoduše naskládám těsně vedle sebe na jablka (nebo tvarohovou náplň) a při pečení se spojí dohromady. Je to bez vztekání, vyzkoušejte.

Recept se mi líbil pro svojí jednoduchost, po přečtení příspěvků jsem se rozhodla, že těsto proženu masomlýnkem s nástavcem na cukroví. Hotové to bylo v cuku letu a chutnají báječně. Ani jsem je nebalila do cukru, ale špičky máčela v čokoládě.

Já dávám do mufinového plechu ještě do každé jamky obyčejný papírový košíček, nemusím tedy ani vymazávat či vysypávat. Po upečení a vychladnutí se papír z mufiky jednoduše sloupne. Receptu dávám bod a jdu péct.

Včera jsem pomalu začala péct (asi 4 hodiny), dnes další hodinku a výsledek byl vynikající. Maso drželo tvar, ale pak se mohlo namazat na chleba, jak bylo měkoučké a jemné. Přidávám bod a recept šířím dál.

Já je taky dělám už několik let, ale ořechy máčím v rumu místo ve vodě. Cukroví je pak voňavější.

Minulý týden jsem dělala něco podobného, navíc jsem do masa rozkájela zbytek žampionů a hmotu jsem upekla v bábávkové formě.
Rodince chutnalo, vyzkoušejte.