Rychlé nočky z kefíru

mika59 Kuchařka: mika59

cca 2 Přílohy 8 názorů

Suroviny

1 hrnek kefíru
1 hrnek polohrubé mouky (i více)
sušený medvědí česnek
špetka kurkumy
sůl
---
slanina
cibule
zelená cibulka
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit osolenou vodu, vše je hodně rychlé. Smícháme kefír s moukou, kurkumou, solí a česnekem. Mouku, je-li třeba, trošku přidáme, těsto by mělo být hladké polotuhé.

  2. Přes haluškovač vytřeme nočky do vařící vody a krátce po vyplavání je scedíme. Pokud je budeme podávat s opečenou slaninou s cibulí, tak to hned promícháme. Pokud je budeme podávat jako přílohové, trochu je promastíme olejem, aby se neslepily.

Poznámka

Nočky jsou výborné jako příloha k masu, nebo se zelím, brynzou nebo slaninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 446 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé nočky z kefíru

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    EvaSk: Nezkoušela jsem, ale asi ano jen možná bude jiný poměr mouky.

    Odpovědět

  • EvaSk EvaSk

    Občas mně zkysne mléko. Zkusím nahradit kefír kyselým mlékem. Co myslíte?

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Petrajda: Přibližně dvě , samozřejmě podle jedlíků..dopíšu to do receptu..

    Odpovědět

  • Petrajda Petrajda

    Kolik porcí je z uvedeného množství?

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    bohynovka: Ne opravdu jen kefír, mouku a sůl a to další jsou dochucovadla..klidně jinou bylinku nebo kopr.. ;-) děkuji..:-K

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    A tohle je strasne dobry napad. Miladko, vejce netreba? Do bramborovych halusek ho nedavam, ale do ruznych nocku z mouky ano.

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    yanull: Děkuji Jani, určitě to s tím sádlem využiju..a ta mouka, máš pravdu, ale protože zamíchat kefír s moukou trvá opravdu chvilku, tak to těsto taky chvíli stálo, než voda v hrnci zavařila. Díky :-K:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Miladko, nočky jsou moc pěkné. :yes: Já postup dělám obráceně. Nejprve těsto a pak je teprve vařím. Je dobré nechat mouku v tekutině trochu nabobtnat. Jak u těchto noků nebo třeba u palačinek, také krupičku na kaši předem namáčím, to samé i mouku na zahuštění, vše mám vyzkoušené a osvědčilo se. Do vody na vaření dávám lžíci sádla nebo oleje, jsou rovnou promaštěné ;-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: noky z kefíru rychlé domácí nočky nocky s kefirem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít