Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Suzuk

Moje první zelňačka z hlávkového a ne z kysaného a povedla se za 1*. Díky za recept, ukládám a dávám bod.

Udělala jsem jako muffinky a povedlo se, jednoduchá ňamka:yes:

Sranda dort, fakt jednoduchý, děkuji:yes:

Poprvé odzkoušeno. Jen jsem dělala od oka a asi bylo hodně dýně...no, na mléko už nedošlo, ale vůbec to nevadilo. Koláč je výborný a doma chutná, udělám zas :yes::yes:

Hledala jsem jednoduchý recept na mrkvové těsto, vždycky si jej trošku pozměním, ale tenhle je perfektní, ukládám a dávám bodík :-K

Koukám na ten svůj recept zpětně a říkám si, že dnes opravdu cizrnu vařím podstatně déle nebo rovnou v papiňáku. Asi jsem před třemi lety měla lepší zuby ;-) A také mám vyzkoušeno, že se může máčet i ty tři dny, ale přesně, jak píše Míša, měním vodu 2 krát denně.

Výborná bašta k hokeji, s česnekovou zakysankou:yes: Dávám bodík a fotku.

Dávám bod. Řezy jsem dělala s jednou rukou v sádře a vyšly famózně. Místo meruněk jsem použila banán, jahody a avokádo a byly krásně barevné a jen se po nich zaprášilo. Na následující víkend dělám zas :yes:

A já furt co s načatým kysaným zelím :-D Dávám bod a upeču :yes:

Hrašuľka.Hrašuľka: pohanku zaliju studenou vodou (množství pouze odhaduji) a přivedu k varu. Okamžitě stáhnu z plotny a zaklopené pokličkou dám do pěřin. Má dost specifickou chuť a jeden čas jsem se jí už přejedla. Tak jsem přesedlala na instantní polentu, kterou také sypu do odhadnutého množství osolené a dál okořeněné vody. Jakmile zkoustla, šla přiklopená za pohankou (každé ve svém hrnečku). Když bylo maso hotové, tak jsem polentu jakoby rozkrájela vidličkou a promýchala s pohankou. Pouhý pokus a vyšel, protože chuť pohanky nebyla tak výrazná. Takže asi tak ;-)
Jsou různé pohanky, některá se jen zalije horkou vodou a je to, já mám teď tuto. Sama teprve oťukávám co a jak, takže třeba to dělám špatně. Člověk se pořád učí :-D

Tak já nevím. V nejbližší době opět cizrnu uvařím jak jsem zvyklá a pořádně se zaměřím na to, jak jí vlastně dlouho koupu a pak vařím a dám vědět jestli jsem vám celou dobu kecala:-8:-p;-):-D

Vidíš, to jsem se zapoměla vyjádřit, co té svojí krůtí prvotině říkám. Tak musím říct, jsem cimprlich přes nos a to krůtí mi nejdřív nevonělo (né jako že by bylo jetý, ale prostě je cítit jinak než kuřecí). Ale během dušení a s tím kořením se to změnilo přímo v libou vůni:-O Hotové mi konsistencí připomělo spíš dobře udělané vepřové:-8 A chuťově...jak to popsat?! Tak asi, že se těším na příští krůtí pokus :-p Bála jsem se totiž těch šlach co mi někdo řikal, že to maso má, proto jsem tak dlouho krůtímu masiku odolávala:-D