Poprvé odzkoušeno. Jen jsem dělala od oka a asi bylo hodně dýně...no, na mléko už nedošlo, ale vůbec to nevadilo. Koláč je výborný a doma chutná, udělám zas
Koukám na ten svůj recept zpětně a říkám si, že dnes opravdu cizrnu vařím podstatně déle nebo rovnou v papiňáku. Asi jsem před třemi lety měla lepší zuby A také mám vyzkoušeno, že se může máčet i ty tři dny, ale přesně, jak píše Míša, měním vodu 2 krát denně.
Dávám bod. Řezy jsem dělala s jednou rukou v sádře a vyšly famózně. Místo meruněk jsem použila banán, jahody a avokádo a byly krásně barevné a jen se po nich zaprášilo. Na následující víkend dělám zas
Hrašuľka.Hrašuľka: pohanku zaliju studenou vodou (množství pouze odhaduji) a přivedu k varu. Okamžitě stáhnu z plotny a zaklopené pokličkou dám do pěřin. Má dost specifickou chuť a jeden čas jsem se jí už přejedla. Tak jsem přesedlala na instantní polentu, kterou také sypu do odhadnutého množství osolené a dál okořeněné vody. Jakmile zkoustla, šla přiklopená za pohankou (každé ve svém hrnečku). Když bylo maso hotové, tak jsem polentu jakoby rozkrájela vidličkou a promýchala s pohankou. Pouhý pokus a vyšel, protože chuť pohanky nebyla tak výrazná. Takže asi tak
Jsou různé pohanky, některá se jen zalije horkou vodou a je to, já mám teď tuto. Sama teprve oťukávám co a jak, takže třeba to dělám špatně. Člověk se pořád učí
Tak já nevím. V nejbližší době opět cizrnu uvařím jak jsem zvyklá a pořádně se zaměřím na to, jak jí vlastně dlouho koupu a pak vařím a dám vědět jestli jsem vám celou dobu kecala
Vidíš, to jsem se zapoměla vyjádřit, co té svojí krůtí prvotině říkám. Tak musím říct, jsem cimprlich přes nos a to krůtí mi nejdřív nevonělo (né jako že by bylo jetý, ale prostě je cítit jinak než kuřecí). Ale během dušení a s tím kořením se to změnilo přímo v libou vůni Hotové mi konsistencí připomělo spíš dobře udělané vepřové A chuťově...jak to popsat?! Tak asi, že se těším na příští krůtí pokus Bála jsem se totiž těch šlach co mi někdo řikal, že to maso má, proto jsem tak dlouho krůtímu masiku odolávala
Jsou různé pohanky, některá se jen zalije horkou vodou a je to, já mám teď tuto. Sama teprve oťukávám co a jak, takže třeba to dělám špatně. Člověk se pořád učí
1 2 3 … 6 Další