

Celerové hranolky z trouby
Suroviny 4 porce
- 1-2 velké celery (cca 1kg)
- 3-4 lžíce oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička sušeného česneku
Postup přípravy receptu
Celer oloupeme, odřízneme vršek i spodek, abychom měli rovné strany a dobře celer stál při krájení. Nakrájíme celer na plátky (asi 1 cm silné), z těch potom silné hranolky.
Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Jakmile vaří, vhodíme celerové hranolky a prudce vaříme nezakryté 1–2 minuty). Slijeme a vhodíme hranolky zpět do hrnce.
Přidáme olej (já použila arašídový), koření a proházíme, až se hranolky rovnoměrně obalí. Rozprostřeme hranolky na velký plech (nechte jim dost místa).
Pokud hranolky namačkáte příliš na sebe, budou se spíš dusit než opékat. Hranolky pečeme v předehřáté troubě na 220°C 20-25 minut, až se krásně opečou a změknou.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Ano, ano, už i já jsem se nechala zlákat vlnou celerových hranolek. Celer jsem nikdy moc nemusela, proto jsem se výsledku docela obávala. Upekla jsem jednou, dvakrát, třikrát -
I´m falling in love :D
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Celerové hranolky z trouby
-
Perfektní,super mňamka i pro prcky,není ani poznat,že jsou hranolky z celeru,pokud jsou slabě nakrájené.
Moc děkuji za prima recept,už jsem zařadila do našeho jídelníčku.Vřele doporučuji ho vyzkoušet -
MaaGor: Palmový olej nejenže obsahuje nasycené mastné kyseliny nezdravé pro organismus, ale také proces získávání je škodlivý pro planetu (plantáže palem, zabíjení orangutanů... ) stačí si vygooglit, je toho dost, příklad viz článek: http://ona.idnes.cz/palmovy-olej-vliv-na-zdravi-a-planetu-dwn-/zdravi.aspx?c=A150702_164004_zdravi_haa
-
Hranolky mají být křupave? Já že je máme jako blato
držela jsem se postupu.. díky za odpověď
-
Danešťák: Já mám oblíbenou omáčku --,,dipíček '' -- vezmeš zakysanou smetanu , osolíš , dáš česnek a HOTOVO ! Teda --pokud jsi - ,,fajnšmekr '' ,tak samozřejmě přidáš bylinky dle chuti !
-
Lole: Jaký máte problém s palmovým olejem?
-
... ještě jsem zapomněl: ARAŠÍDOVÝ olej je téměř ten POSLEDNÍ co by mě napadl tam dávat kromě snad PALMOVÉHO
-
Jo zeleninové hranolky všeho druhu jsou super. Děláme to třeba i kombinovaně celer-mrkev-petržel atd co zahrada dala. Koření podle chuti, potom majda podle chuti nebo nic. Ta šaráda s předvařením je zbytečná. Prohodit s olejem a zvoleným kořením frk do trouby a ke konci bylinky a je to.
-
Celer je velice léčivej na nemoc nazvanou dna.Mě pomohl odšťavněný za 3 dny bylo po bolesti.Pomáhá i různě upravený,ale čerstvej nejvíc.Já ho pila i se šťávou s červené řepy a mrkve,také jsem si ho strouhala na chleba s máslem.Dobrou chuť a pevné zdraví přeji všem.Marie.
-
Týjoo to je teda jinej šmakulát musím zkusiit vypadá to fakt šmakovněéé. Kdyby ste měli ňákou tu vomačků tak mi napište jj?
-
Hezky nám pečou už se na ně moc tešíme
-
už se pečou tak jsem zvědavá
-
Výborná bašta k hokeji, s česnekovou zakysankou
Dávám bodík a fotku.
-
Teď jsme dojedli celer, vynikající, rozhodně zařadíme do jídelníčku
-
Trochu jsem je připálil, ale i tak skvělé! A ta "celerová" chuť se pečením oslabila.
-
Eva: