Můj první krůtí pokus
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Opravdu poprvé v životě jsem koupila krůtí maso. Jednak jsem už na něj byla zvědavá a taky v masně neměli kuřecí stehenní řízky a vedle se na mne koukala krůtí stehýnka :D
Celou směs jsem okořenila poctivě pálivou směsí, to já ráda, ale samozřejmě je to na každém.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2014 21:03
tejaja: Presne mi z duše hovoríš, ja som dopadla po prvom pokuse rovnako. To má chuť niekde na pol ceste medzi detskou krupicou a kukuričnou polentou.
Proste, v tomto prípade niet nad klasiku , ale u nás v rodine tiež používajú instantnú, lebo je to rýchlo hotové.
A to si poriadna polenta vyžaduje čas a trpezlivosť. Ale to my "mladšie" máme
Proste, v tomto prípade niet nad klasiku , ale u nás v rodine tiež používajú instantnú, lebo je to rýchlo hotové.
A to si poriadna polenta vyžaduje čas a trpezlivosť. Ale to my "mladšie" máme
6. 4. 2014 09:42
Dievčatá, ja som instantnú skúsila raz, a pokorne som sa vrátila ku klasickej kukuričnej krupici. Je oveľa chutnejšia a lepšie sa s ňou pracuje. Polenta z nej je na neporovnanie s instantnou. Ale samozrejme, kto ako má rád.
6. 4. 2014 08:56
Hrašuľka.Hráštek:ja som instantnú nevidela u nás...ale ani som nehľadala, aj to je pravda. Varím obyčajnú kukuričnú krupicu.
5. 4. 2014 21:26
Suzuk: Ďakujem za vysvetlenie. Pohánka s dá robiť aj ako ryža - orestovať, potom zaliať horúcou vodou - ale len zarovno - dochutiť, a nechať dôjsť, mala by byť na skus a potom jednotlivé porcie znova trochu orestovať.
Tú instantnú polentu skúsim urobiť podľa teba a uvidím. Zatiaľ ju poctivo varím z kukuričnej krupice, tá má - podľa mňa - lepšiu chuť.
Ale tú kombináciu vyskúšam, to sa mi páči.
Ono by to možno stačilo poliať rozškvarenou slaninkou s cibuľkou. Mňam.
Tú instantnú polentu skúsim urobiť podľa teba a uvidím. Zatiaľ ju poctivo varím z kukuričnej krupice, tá má - podľa mňa - lepšiu chuť.
Ale tú kombináciu vyskúšam, to sa mi páči.
Ono by to možno stačilo poliať rozškvarenou slaninkou s cibuľkou. Mňam.
4. 4. 2014 18:44
Hrašuľka.Hrašuľka: pohanku zaliju studenou vodou (množství pouze odhaduji) a přivedu k varu. Okamžitě stáhnu z plotny a zaklopené pokličkou dám do pěřin. Má dost specifickou chuť a jeden čas jsem se jí už přejedla. Tak jsem přesedlala na instantní polentu, kterou také sypu do odhadnutého množství osolené a dál okořeněné vody. Jakmile zkoustla, šla přiklopená za pohankou (každé ve svém hrnečku). Když bylo maso hotové, tak jsem polentu jakoby rozkrájela vidličkou a promýchala s pohankou. Pouhý pokus a vyšel, protože chuť pohanky nebyla tak výrazná. Takže asi tak
Jsou různé pohanky, některá se jen zalije horkou vodou a je to, já mám teď tuto. Sama teprve oťukávám co a jak, takže třeba to dělám špatně. Člověk se pořád učí
Jsou různé pohanky, některá se jen zalije horkou vodou a je to, já mám teď tuto. Sama teprve oťukávám co a jak, takže třeba to dělám špatně. Člověk se pořád učí
2. 4. 2014 21:11
Suzuk: Poprosím o podrobnejší popis tej prílohy. Pohánku iba uvariť A tá polenta, to je instantná Tá mi totiž nikdy nechutnala, dokonca ani ako kaša na sladko
Potom sa to zmieša, alebo sú to dve prílohy
Vopred ďakujem
Potom sa to zmieša, alebo sú to dve prílohy
Vopred ďakujem
1. 4. 2014 22:27
Suzuk:
1. 4. 2014 21:59
Vidíš, to jsem se zapoměla vyjádřit, co té svojí krůtí prvotině říkám. Tak musím říct, jsem cimprlich přes nos a to krůtí mi nejdřív nevonělo (né jako že by bylo jetý, ale prostě je cítit jinak než kuřecí). Ale během dušení a s tím kořením se to změnilo přímo v libou vůni Hotové mi konsistencí připomělo spíš dobře udělané vepřové A chuťově...jak to popsat?! Tak asi, že se těším na příští krůtí pokus Bála jsem se totiž těch šlach co mi někdo řikal, že to maso má, proto jsem tak dlouho krůtímu masiku odolávala
1. 4. 2014 20:54
No a co říkáš na krůtí? Já ho používám docela často a nevidím moc velký rozdíl mezi krůtím a kuřecím. Pálivé miluji taky a líbí se mi tvá příloha. Tak já sice zase nikdy neměla polentu, ale pohanka je super
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Právě bylo uvařeno:
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 19 minutami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 31 minutami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 49 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 4 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na co je dobrá kurkuma a jak ji zařadit do jídelníčku? Oblíbené koření krásné barvy prospívá zdraví
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: recepty z krůty kruti prsa na rýchlo krůtí s pohankou top recepty krůtí maso krůtí polenta polenta s pohankou recepty krůtí stehna aby nebyla cítit polenta a krůtí maso kruti se zdravou prilohou kruti maso spatne udelane krůtí maso - co z něj krutí nás krůtí maso a kuřecí maso rozdíl
Suroviny: stehno krůtí, bůček uzený, cibule, žampióny, cuketa, kmín mletý, chilli paprika čerstvá, tymián, rozmarýn, pepř čtyř barev, sůl, polenta, pohanka
Můj první krůtí pokus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKBZ
9 názorů