Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj první krůtí pokus

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 4. 2014 19:18

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Opravdu poprvé v životě jsem koupila krůtí maso. Jednak jsem už na něj byla zvědavá a taky v masně neměli kuřecí stehenní řízky a vedle se na mne koukala krůtí stehýnka :D

Celou směs jsem okořenila poctivě pálivou směsí, to já ráda, ale samozřejmě je to na každém.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hrašuľka.Hráštek

6. 4. 2014 22:03

tejaja: Presne mi z duše hovoríš, ja som dopadla po prvom pokuse rovnako. To má chuť niekde na pol ceste medzi detskou krupicou a kukuričnou polentou. :-S:-S
Proste, v tomto prípade niet nad klasiku :-p:-p, ale u nás v rodine tiež používajú instantnú, lebo je to rýchlo hotové.:-O:-O:-O
A to si poriadna polenta vyžaduje čas a trpezlivosť. Ale to my "mladšie" máme :-D:-D:-D:-K:-K:-K

tejaja tejaja

6. 4. 2014 10:42

Dievčatá, ja som instantnú skúsila raz, a pokorne som sa vrátila ku klasickej kukuričnej krupici. Je oveľa chutnejšia a lepšie sa s ňou pracuje. Polenta z nej je na neporovnanie s instantnou. Ale samozrejme, kto ako má rád. ;-)

magdalenka magdalenka

6. 4. 2014 09:56

Hrašuľka.Hráštek:ja som instantnú nevidela u nás...ale ani som nehľadala, aj to je pravda. Varím obyčajnú kukuričnú krupicu.

Hrašuľka.Hráštek

5. 4. 2014 22:26

Suzuk: Ďakujem za vysvetlenie. Pohánka s dá robiť aj ako ryža - orestovať, potom zaliať horúcou vodou - ale len zarovno - dochutiť, a nechať dôjsť, mala by byť na skus a potom jednotlivé porcie znova trochu orestovať.
Tú instantnú polentu skúsim urobiť podľa teba a uvidím. Zatiaľ ju poctivo varím z kukuričnej krupice, tá má - podľa mňa - lepšiu chuť.;-);-)
Ale tú kombináciu vyskúšam, to sa mi páči. :yes::yes::yes:
Ono by to možno stačilo poliať rozškvarenou slaninkou s cibuľkou. Mňam.:-p:-p

Suzuk

4. 4. 2014 19:44

Hrašuľka.Hrašuľka: pohanku zaliju studenou vodou (množství pouze odhaduji) a přivedu k varu. Okamžitě stáhnu z plotny a zaklopené pokličkou dám do pěřin. Má dost specifickou chuť a jeden čas jsem se jí už přejedla. Tak jsem přesedlala na instantní polentu, kterou také sypu do odhadnutého množství osolené a dál okořeněné vody. Jakmile zkoustla, šla přiklopená za pohankou (každé ve svém hrnečku). Když bylo maso hotové, tak jsem polentu jakoby rozkrájela vidličkou a promýchala s pohankou. Pouhý pokus a vyšel, protože chuť pohanky nebyla tak výrazná. Takže asi tak ;-)
Jsou různé pohanky, některá se jen zalije horkou vodou a je to, já mám teď tuto. Sama teprve oťukávám co a jak, takže třeba to dělám špatně. Člověk se pořád učí :-D

Hrašuľka.Hrašuľka

2. 4. 2014 22:11

Suzuk: Poprosím o podrobnejší popis tej prílohy. Pohánku iba uvariť :-? A tá polenta, to je instantná:-? Tá mi totiž nikdy nechutnala, dokonca ani ako kaša na sladko:-!:-//
Potom sa to zmieša, alebo sú to dve prílohy:-?:-?;-);-)
Vopred ďakujem:-!:-):-):-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 4. 2014 23:27

Suzuk:;-):yes:

Suzuk

1. 4. 2014 22:59

Vidíš, to jsem se zapoměla vyjádřit, co té svojí krůtí prvotině říkám. Tak musím říct, jsem cimprlich přes nos a to krůtí mi nejdřív nevonělo (né jako že by bylo jetý, ale prostě je cítit jinak než kuřecí). Ale během dušení a s tím kořením se to změnilo přímo v libou vůni:-O Hotové mi konsistencí připomělo spíš dobře udělané vepřové:-8 A chuťově...jak to popsat?! Tak asi, že se těším na příští krůtí pokus :-p Bála jsem se totiž těch šlach co mi někdo řikal, že to maso má, proto jsem tak dlouho krůtímu masiku odolávala:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 4. 2014 21:54

No a co říkáš na krůtí? Já ho používám docela často a nevidím moc velký rozdíl mezi krůtím a kuřecím;-). Pálivé miluji taky a líbí se mi tvá příloha. Tak já sice zase nikdy neměla polentu, ale pohanka je super;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z krůty kruti prsa na rýchlo krůtí s pohankou top recepty krůtí maso krůtí polenta polenta s pohankou recepty krůtí stehna aby nebyla cítit polenta a krůtí maso kruti se zdravou prilohou kruti maso spatne udelane krůtí maso - co z něj krutí nás krůtí maso a kuřecí maso rozdíl

Suroviny: stehno krůtí, bůček uzený, cibule, žampióny, cuketa, kmín mletý, chilli paprika čerstvá, tymián, rozmarýn, pepř čtyř barev, sůl, polenta, pohanka

TopRecepty.cz

Můj první krůtí pokus

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKBZ