Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 40-50 min individuálně Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

Množství surovin neuvádím, záleží na množství stolujících.
vepřová krkovice
slanina
pikantní klobása
kysané zelí
žampióny
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Připravený pekáček vyložíme kysaným zelím, přidáme pokrájené žampióny, na kolečka nakrájenou klobásu a plátky krkovičky.

  3. Na krkovičku položíme na plátky nakrájenou slaninu.

  4. Podlijeme trochou vody, pekáček překryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby.

  5. Několik minut před koncem pečení alobal odstraníme a pečeme pro barvu. Krkovičku podáváme s bramborovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 547 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony

  • Jindřich Jindřich(neregistrovaný)

    Jana Remkova: V tom případě ovšem uveřejňujte recepty na stránkách "Recepty pro velmi zkušené". Většina z nás sem chodí proto, aby získala tip na nějaké nové jídlo - no a troufnu si tvrdit, že doba přípravy je naprosto stejně důležitá, jako např. použité ingredience. Stejně tak "množství neuvádím" ... takže např. zelí 10 dg, kilo; 2 žampiony, 2 vaničky žampionů... :-//

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    casino: Taky to tak dělám;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Vlada:
    Jakýs takýs čas je uveden v záhlaví rcp;-)
    Koukám, že teplotu se vám z autorky nepodařilo vydolovat...:-)
    Bych pekáč dal do rozpálené trouby a po chvíli snížil na 200°C, tady není co zkazit.
    No, i 180, 170, 160, 150 grádů bude stačit...:-*

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Vlada: Proč ta ironie?? Bude stačit, že dobu pečení nikdy nehlídám? Dívám se sem tam do trouby, jak maso vypadá, už tak nějak vím, jak zhruba dlouho to je, ale zatímco já stejné maso peču třeba hodinu, někdo ho má dříve, nebo naopak později. Já se necítím být dobrou kuchařkou, jsem jen amatér, který si pro svou potřebu uvařit umí to, co má rád. Horkovzduch nikdy nepoužívám po celou dobu pečení, používám jej na závěr, aby maso mělo hezkou barvu;-). Troubu mám elektrickou, ale nevšimla jsem si, že by tady bylo u receptů uváděno.."trouba elektrická doba pečení... trouba plynová doba pečení...

    Odpovědět

  • Vlada Vlada(neregistrovaná)

    Jen mi tak trochu chybí, když už to má být recept se vším všudy, že není uvedena teplota trouby (třeba horkovzdušná, nebo i elektrická) a jak dlouho se to vlastně peče. Na množství porcí snad nezáleží ;-).
    Takže postup je popsaný velmi jednoduše s tím, že se předpokládá, že ostatní budou rovněž takoví kuchaři jako paní Jana Remková... Ale, bohužel, nejsou. Přeji krásný den.

    Odpovědět

  • jirholu: Jéé, mi by nevadila. Pálivé máme moc rádi :-)

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Jídlo je dobré, ale měla jsem moc pálivou(dračí) klobásu :-/ Příště udělám s nepálivou klobásou ;-)

    Odpovědět

  • Irule: Já děkuji ;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    bylo to skvělé, dali jsme si k tomu brambory :-p. Bod jsem poslala už dávno, tak teď je foto ;-):-K
    Díky Jani za recept :yes:, budu určitě opakovat :-)

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    no jasně že ukládám a vyzkouším, bodík + je samozřejmostí

    Odpovědět

  • mlsoun: Tak to mne mrzí! Ale mám radost, že chutnalo :-)

    Odpovědět

  • mlsoun mlsoun(neregistrovaný)

    Fantazie udělal jsem a pomalu na mě nezůstalo ani sousto díky :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-D Tohle dělám a máme moc rádi. Jen nedávám žampiony. Zkoušela jsem to i s kuřecími stehny vykoštěnými, taky moc dobrý :yes::-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dělávám to bez žampionů,ty mi k tomu zelí moc nepasují:-8Ale na fotce jídlo vypadá moc dobře:-K:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pecena krkovice se zampiony krkovička pečená na kysaném zelí kuře na zelí se žampiony a slaninou vepřová krkovice pečená na zelí krkovicka na zeli doba pečení krkovice pečená krkovice vepřová krkovička s kuřecími stehny krkovice se žampiony pečená krkovice na žampionech jak dlouho se peče krkovice jak dlouho se pece krkovicka pečeme krkovici pečeme krkovičku pečená krkovice se zelím pečená krkovice na kysaném zelí pečeme krkovičku krkovice na zelí pomalu pečená krkovice bez vody krkovička na kysaném zelí

Zapomněl/a jsem heslo