Nutriční hodnoty (Závin ze šlehačkového těsta)
Celý recept
1 kus
Energie | 10 740 kJ / 2 567 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,70 g |
Tuky | 28,76 g |
– nasycené | 6,83 g |
– nenasycené | 14,61 g |
–– mononenasycené | 6,74 g |
–– polynenasycené | 7,87 g |
––– omega 3 | 0,84 g |
Vláknina | 42,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 699 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 476,80 g |
– cukry | 123,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
1 1 smetana ke šlehání 31% (200 g) | Smetana kravská sladká 30% | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
6-8 6-8 jablek | Jablko čerstvé | 1050 g |
cukr krupice | Cukr bílý | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
oříšek oříšek másla | Máslo kravské | |
rum na potření | Rum |