Mezinárodní den Nachos
Nachos jsou chipsy z tortilly ve tvaru trojúhelníku. Texasko-mexické jídlo se uchytilo nejenom v USA a Mexiku, ale oblíbeným se stalo i v dalších… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nachos jsou chipsy z tortilly ve tvaru trojúhelníku. Texasko-mexické jídlo se uchytilo nejenom v USA a Mexiku, ale oblíbeným se stalo i v dalších… Číst dál
Ořechy skutečně představují velmi zvláštní skupinu ovoce. Jsou to vlastně jedlá semena, která u ostatních druhů ovoce nekonzumujeme. Ořechy obsahují… Číst dál
Některé odrůdy jablek představují zcela jednoznačně naše kulturní dědictví. Jablka jsou v ČR nejrozšířenější ovoce a už naši předci je měli jako… Číst dál
Zavařené potraviny nebo jen suroviny mají velmi dlouhou trvanlivost, proto zavařujeme vše, co nám zahrádka, políčko nebo les poskytnou. Všechna… Číst dál
Dršťky se někdy neprávem považují na podřadnější vnitřnosti, avšak i z nich lze připravit opravdovou delikatesu! Ke všemu ještě obsahují jen málo… Číst dál
Těstoviny tak zdaleka nejsou jen kolínka. Spaghetti, ravioli, tortellini, penne, fusilli atd… lidstvo zná stovky druhů těstovin rozličných tvarů s… Číst dál
Víno a sýry k sobě patří už odnepaměti. Je všeobecně známou věcí, že víno dokáže zlepšit požitek z jídla a jídlo zase umí zvýraznit určité chutě ve… Číst dál
Dýně je královnou nejen na podzimních záhonech, ale i v kuchyni. Málokterá zelenina se dá využít takřka úplně beze zbytku jako tato. Některé druhy… Číst dál
Kuřecí maso obsahuje velké množství látek prospěšných našemu zdraví. Je bohaté na vitamíny skupiny B a důležité minerály jako je vápník, hořčík,… Číst dál
Základem čokolády jsou kakaové boby, které patří k přirozeným zdrojům antioxidantů a k superpotravinám. Indiáni je nazývali pokrmem bohů. Konzumace… Číst dál
Vločky vznikají drcením zrn ovsa, jsou bohatým zdrojem vitamínů, omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin a vlákniny, která je nezbytná pro… Číst dál
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Senzační velikonoční nádivka podle slavné české kuchařky Marie Janků-Sandtnerové
Moderátor Aleš Háma nabídl vlastní recept na kulajdový toust: Je to delikátní záležitost, říká o pokrmu, který vymyslel
Retro vaření s Kristinou: Upečte si laskonky jak z prvorepublikové cukrárny