Mezinárodní den Nachos
Mezinárodní den
Mezinárodní den Nachos připadá na 21. října a v USA a v Mexiku jej slaví od roku 1990. Právě v tento den roku 1943 byl zmíněný pokrm ve městě Piedras Negras servírován poprvé.
Nachos jsou chipsy z tortilly ve tvaru trojúhelníku. Texasko-mexické jídlo se uchytilo nejenom v USA a Mexiku, ale oblíbeným se stalo i v dalších zemích po celém světě.
Lokální suroviny, pálivé koření a barevnost – tak by se několika slovy dala snadno popsat mexická kuchyně. Tradiční gastronomie této země byla dokonce v roce 2016 zařazena na seznam UNESCO. Typickými…
Jak to bylo se vznikem Nacho?
Traduje se, že za jejich vznikem stál v roce 1943 Ignacio Anaya z Piedras Negras v Mexiku. Nacho je zkrácené španělské jméno Ignacio. Ten onoho dne neměl ještě doplněné zásoby, nechtěl však odmítnout hosty, zaimprovizoval a připravil to nejlepší, co s omezenými možnostmi mohl – nakrájel tortilly na trojúhelníky, posypal čedarem, k tomu přidal papričky jalapeňos a nachos bylo na světě!
Kromě kukuřičných placek, rozpuštěného čedaru a Jalapeňos patří k nachos také salsa. Přidávají se též další ingredience jako maso, fazole, rajčata či olivy.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Mezinárodní den Nachos?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 2 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 5 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 13 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 21 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Přečtěte si Zobrazit více
Pět jídel s jarní cibulkou: Jednoduchá jarní polévka, pestrý a osvěžující tvarohový salát nebo pikantní marinovaná asijská kachna
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná