Den macchiata
Slovo macchiato je italského původu, jako ostatně i tento horký nápoj a znamená skvrnitý nebo tečkovaný. Espresso macchiato vzniklo nejspíše v 80.… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slovo macchiato je italského původu, jako ostatně i tento horký nápoj a znamená skvrnitý nebo tečkovaný. Espresso macchiato vzniklo nejspíše v 80.… Číst dál
Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. A měly pravdu. Polévky totiž tvoří základ každého jídla, nebo by alespoň měly. Při obědě se podávají před… Číst dál
Ve starověku se ovšem nejednalo o perník v dnešním slova smyslu. Šlo o jednoduchou směs mouky, vody a medu, která se upekla. První zmínka o perníku… Číst dál
Káva patří k horkým nápojům, které se s příchodem chladných měsíců stávají žádanějšími. Správné espresso má mít objem nápoje v rozmezí od 25 do 30 ml… Číst dál
Kešu, které svým tvarem připomínají ledvinu, bývají vegany jako alternativa různých mléčných výrobků, lze z nich připravit i mouku. I když je všichni… Číst dál
Sardinky mají v kuchyni poměrně pestré využití. Jejich pevné maso a vysoký obsah tuku je přímo předurčuje pro grilování. Grilovat se dají v alobalu i… Číst dál
Využití kukuřičných zrn v kuchyni je velmi široké a na našem webu můžete najít velké množství receptů s touto obilovinou. Dobré je, že si kukuřici… Číst dál
Víno a sýry k sobě patří už odnepaměti. Je všeobecně známou věcí, že víno dokáže zlepšit požitek z jídla a jídlo zase umí zvýraznit určité chutě ve… Číst dál
Původ dortů se datuje mnoho století do minulosti. Ve Francii byly například už v 16. století populární koláče, které nesly označení „Tort“. Existuje… Číst dál
Sušené maso dokáže skvěle doplnit energii a pokud vyrážíte na výlet, je to ideální položka do batohu. Kousky nasoleného, kořeněného, sušeného masa… Číst dál
První zmínka o francouzském toastu lze zaznamenat v době slávy říše římské. U našich německých sousedů se dle historických pramenů připravuje… Číst dál
Mousse lze připravit v nepřeberném množství příchutí, nejslavnější je však čokoládová pěna neboli mousse au chocolat. Dle odhadů byla tato čokoládová… Číst dál
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Bramboráky v Česku: Odkud pochází cmunda a kde si pochutnáte na vošouchu?
MasterChef Česko 2022: Sladké moučníky mohou být základem slaných jídel. Je libo frgál se zelím a slaninou nebo vdolky s rajčaty?
Telecí saltimbocca: Vyzkoušejte oblíbené italské řízečky, které voní vínem a bylinkami