Fofr tyčinky k pivu a vínu

Slané pečivo Doba přípravy: 20 min + pečení 15 minut 0 názorů

Slané pečivo Doba přípravy: 20 min + pečení 15 minut 0 názorů

Suroviny

1 balení listového těsta na pečícím papíru
1/2 bílého jogurtu
2 lžíce majonézy
1 lžička mletého pepře
1/4 lžičky mletého chilli
1/2 lžičky koření na boloňské špagety
1 větší hrst oregana nebo bylinkového koření
3 sušená rajčata v oleji nakrájet nadrobno
strouhaný parmezán (či Grano Padano, Moravia a pod.) podle chuti
kečup
sůl
loupaná slunečnicová semínka (pozor, aby nebyla žluklá)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na 200°C.
    Těsto položíme na plech i s pečícím papírem.

  2. Do misky dáme jogurt, majonézu, koření. Zamícháme a natřeme na plát těsta. Lehce posolíme, na celý povrch rozemneme oregano, poházíme sušená rajčata a posypeme třetinou sýru.

  3. Kečupem nastříkáme mřížky a posypeme celý povrch hustě zbylým sýrem. Nakonec posypeme semínky podle chuti. Pečeme zkraje na 200°C, pak zmírníme na 180°C, přibližně 15 min.


    Hotové rozkrájíme rádýlkem. .

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se za fotku, buď je to pára nebo se mi třásly ruce.

Komentáře k receptu Fofr tyčinky k pivu a vínu

K receptu nejsou žádné komentáře.