Česneková pečeně v mléce

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

600 g vepřové pečeně
1 palička česneku
mléko
muškátový oříšek
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Maso vcelku osolíme, opepříme a dáme do menší nádoby - vhodné na plotnu i do trouby - s vyšším okrajem (vhodný je litinový kastrůlek). Přidáme celé, neoloupané stroužky česneku, postrouháme muškátovým oříškem, zalijeme do tří čtvrtin mlékem a dáme na plotýnku do okamžiku, kdy začně vřít.

  2. Poté kastrůlek přemístíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Cca po dvaceti minutách maso obracíme.

  3. Měkké maso vyjmeme, mléčnou šťávu prolisujeme, zahustíme jíškou a dochutíme solí, pepřem, česnekem a případně muškátem.

Poznámka

S tímto (původně francouzským) způsobem pečení jsem se poprvé setkala na www.Labužník.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 119 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česneková pečeně v mléce

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)pečení v mléce znám(myslím,že už jsme to probírali u Tejaji:-)) a tudíž ti náleží boďka-máš opět krásné fotky;-).

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Ani já nemám zkušenosti s pečením v mléku, ale moc se mi tvůj recept líbí.:-p Bodík!:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • spagetka spagetka

    sara (neregistrovaný/á) - s tím hnusem do kuchyně nechoď, nikdo tě nenutí ke zkoušení!!!

    Odpovědět

  • knedlicek knedlicek

  • Patricie Patricie

    Uloženo k vyzkoušení. Hezké a zelenina jako příloha je fajn. +:yes::-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Prý bude zeleninka a kuskus... pravila hlava rodiny ;-);-):yes:

    Odpovědět

  • shineon shineon

    já bych to viděla jako přílohu na těstoviny nebo gnochi:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, my jsme k tomu měli jen tu zeleninu (dušenou na másle s česnekem), ale knedlík je správná volba :yes::-p. Píšu to dole v komentáři...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Elizo, tak to mne dostalo!:-O O něčem takovém jsem nikdy neslyšela a vypadá to výborně! Nepíšeš tady, jakou přílohu jste k tomu měli, ale nejlépe asi knedlík, že? PLUS!!:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Znám bez mléka, ale úplně vidím a cítím...:-*:-*:-*:-p:-p:yes:a co nejdřív bude :-D:yes:

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Elizo děkuji :-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Irisko, je nutné to hlídat - myslím při tom prvním uvedení k varu. Právě proto probíhá na sporáku a do trouby se dává až posléze. V troubě je už klidné a v pohodě, i když zabublá si...;-) Ale vyšší okraj je důležitý, proto se nedělá v pekáčku (jedině s vyšším okrajem), ale raději v kastrůlku.

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Tak to je hodně zajímavý recept. Eliz a nemá mléko tendenci utéct z hrnce? Ale ukládám, určitě vyzkouším a posílám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :-p krásné, také jsem o tom četla na zmíněném www.....

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřová pečeně v mléce pečeně v mléce vepřová pečeně na mléce veprova pecene s mlekem vepřova pečeně v mléku vepřová pečeně na mléku opékané gnochi maso pečené s mlékem pečené maso v mléce vepřové na mléce s česnekem pečeně v mléku hovězí pečené v mléce vepřová pečeně v mléce a česneku pečená krkovička labužník pečeně na mléku vepřová pečeně s muškátovým oříškem vepřové pečené v mléce recept opékané gnochi vepřové v mléce maso pečené v mléce

Zapomněl/a jsem heslo