Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česneková pečeně v mléce

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 662 kJ /
875 kcal
Bílkoviny141,60 g
Tuky23,12 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 292 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy24,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C. Maso vcelku osolíme, opepříme a dáme do menší nádoby - vhodné na plotnu i do trouby - s vyšším okrajem (vhodný je litinový kastrůlek). Přidáme celé, neoloupané stroužky česneku, postrouháme muškátovým oříškem, zalijeme do tří čtvrtin mlékem a dáme na plotýnku do okamžiku, kdy začně vřít. Krok 2: Poté kastrůlek přemístíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Cca po dvaceti minutách maso obracíme. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, mléčnou šťávu prolisujeme, zahustíme jíškou a dochutíme solí, pepřem, česnekem a případně muškátem.

Zveřejněno 1. 11. 2009

Poznámka autorky Eliza

S tímto (původně francouzským) způsobem pečení jsem se poprvé setkala na www.Labužník.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česneková pečeně v mléce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAv5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česneková pečeně v mléce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAv5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Vytahuji recept na světlo, protože za to stojí. Já dávám ještě šalvěj a citronovou kůru. Z plecka a velmi pomalé pečení na 150 °C. Kdo nezná, doporučuji vyzkoušet. Jako příloha za mne bramborová kaše.
:-K
Už mi to tu voní.

Elizo:-)pečení v mléce znám(myslím,že už jsme to probírali u Tejaji:-)) a tudíž ti náleží boďka-máš opět krásné fotky;-).

Ani já nemám zkušenosti s pečením v mléku, ale moc se mi tvůj recept líbí.:-p Bodík!:yes:

:-p:yes::yes::yes:+10

sara (neregistrovaný/á) - s tím hnusem do kuchyně nechoď, nikdo tě nenutí ke zkoušení!!!

:-p:yes:

Uloženo k vyzkoušení. Hezké a zelenina jako příloha je fajn. +:yes::-D

Prý bude zeleninka a kuskus... pravila hlava rodiny ;-);-):yes:

já bych to viděla jako přílohu na těstoviny nebo gnochi:-p

Jani, my jsme k tomu měli jen tu zeleninu (dušenou na másle s česnekem), ale knedlík je správná volba :yes::-p. Píšu to dole v komentáři...

Elizo, tak to mne dostalo!:-O O něčem takovém jsem nikdy neslyšela a vypadá to výborně! Nepíšeš tady, jakou přílohu jste k tomu měli, ale nejlépe asi knedlík, že? PLUS!!:yes:

Znám bez mléka, ale úplně vidím a cítím...:-*:-*:-*:-p:-p:yes:a co nejdřív bude :-D:yes:

Elizo děkuji :-K

Irisko, je nutné to hlídat - myslím při tom prvním uvedení k varu. Právě proto probíhá na sporáku a do trouby se dává až posléze. V troubě je už klidné a v pohodě, i když zabublá si...;-) Ale vyšší okraj je důležitý, proto se nedělá v pekáčku (jedině s vyšším okrajem), ale raději v kastrůlku.

Tak to je hodně zajímavý recept. Eliz a nemá mléko tendenci utéct z hrnce? Ale ukládám, určitě vyzkouším a posílám bodíka:yes:

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
vepřová pečeně v mléce, pečeně v mléce, vepřová pečeně na mléce, veprova pecene s mlekem, vepřova pečeně v mléku, hovězí pečené v mléce, vepřová pečeně na mléku, opékané gnochi, maso pečené s mlékem, pečené maso v mléce, vepřové na mléce s česnekem, pečeně v mléku, vepřová pečeně v mléce a česneku, pečená krkovička labužník, pečeně na mléku, vepřová pečeně s muškátovým oříškem, vepřové pečené v mléce, recept opékané gnochi, vepřové v mléce, maso pečené v mléce

Suroviny:
pečeně vepřová, česnek, mléko, ořech muškátový, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu