Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

listopad
25

Den kukuřice


Den kukuřice
Zdroj: Pixabay

Národní den

Den kukuřice najdete v kalendáři 25. listopadu. Kukuřice se řadí mezi nejpopulárnější obiloviny a v naší kuchyni má rozhodně své stálé místo. Používáme ji čerstvou, mraženou či konzervovanou v nálevu. Zrna této plodiny se hodí do polévek, omáček, rizot, salátů i k zapékání.

Využití kukuřičných zrn v kuchyni je velmi široké a na našem webu můžete najít velké množství receptů s touto obilovinou. Dobré je, že si kukuřici můžeme nejen koupit, ale také snadno vypěstovat. Je třeba jen pamatovat, že má ráda teplo a dostatek vláhy.

Kukuřici využijeme do pikantních omáček a do zapékaných pokrmů, především těstovinových nebo bramborových. Hodí se také do plněných tortill. Pokud si chcete připravit tzv. „kuřecí čínu“, podívejte se na následující videorecept.

Nejlepší využití kukuřice

Kam všude se hodí kukuřice? Třeba do salátů či některých pomazánek. Pokud máme čerstvou, nebo mraženou kukuřici, tak ji krátce povaříme a vychladíme. Sterilovanou kukuřici už upravovat nemusíme. Skvěle chutná třeba v kombinaci s nastrouhaným sýrem, jogurtem a třeným česnekem. Dále je výbornou surovinou při přípravě polévek, kde se používá podobně jako například hrášek. Svou výraznou barvou zvolenou polévku barevně doplní.

Ideálně můžeme přidat kukuřičná zrna i do rizot či je můžeme využít k plnění vydlabaných cuket, které pak posypeme sýrem a zapečeme.

Kdo by neměl promeškat Den kukuřice?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie