Den kukuřice
Národní den
Den kukuřice najdete v kalendáři 25. listopadu. Kukuřice se řadí mezi nejpopulárnější obiloviny a v naší kuchyni má rozhodně své stálé místo. Používáme ji čerstvou, mraženou či konzervovanou v nálevu. Zrna této plodiny se hodí do polévek, omáček, rizot, salátů i k zapékání.
Využití kukuřičných zrn v kuchyni je velmi široké a na našem webu můžete najít velké množství receptů s touto obilovinou. Dobré je, že si kukuřici můžeme nejen koupit, ale také snadno vypěstovat. Je třeba jen pamatovat, že má ráda teplo a dostatek vláhy.
Kukuřici využijeme do pikantních omáček a do zapékaných pokrmů, především těstovinových nebo bramborových. Hodí se také do plněných tortill. Pokud si chcete připravit tzv. „kuřecí čínu“, podívejte se na následující videorecept.
Nejlepší využití kukuřice
Kam všude se hodí kukuřice? Třeba do salátů či některých pomazánek. Pokud máme čerstvou, nebo mraženou kukuřici, tak ji krátce povaříme a vychladíme. Sterilovanou kukuřici už upravovat nemusíme. Skvěle chutná třeba v kombinaci s nastrouhaným sýrem, jogurtem a třeným česnekem. Dále je výbornou surovinou při přípravě polévek, kde se používá podobně jako například hrášek. Svou výraznou barvou zvolenou polévku barevně doplní.
Ideálně můžeme přidat kukuřičná zrna i do rizot či je můžeme využít k plnění vydlabaných cuket, které pak posypeme sýrem a zapečeme.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den kukuřice?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů