Mezinárodní den skotské whisky
Skotská whisky má za sebou už více než pětisetletou historii. Skotové tvrdí, že to byli oni, kdo světu tento alkoholický nápoje, nelze se divit, že… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Skotská whisky má za sebou už více než pětisetletou historii. Skotové tvrdí, že to byli oni, kdo světu tento alkoholický nápoje, nelze se divit, že… Číst dál
Když se řekne masopust, vybaví si řada lidí především vesnickou pouť s průvodem masek. Pro Tučný čtvrtek (neboli "tučňák") byly typické masopustní… Číst dál
Pizza se stala velmi rychle oblíbenou po celém světě. Jde vlastně o těsto rozválené do kruhu, na kterém jsou naskládány další vhodné ingredience.… Číst dál
Luštěniny, za které považujeme suchá semena ze zralých lusků, mají vysoký obsah vlákniny a jsou vynikajícím nízkotučným zdrojem bílkovin. S… Číst dál
Masopustní neděle byly (a někde ještě jsou) jako dělané pro ty, kdo mají rádi dobrou muziku a rádi si vyhodí z kopýtka. Kdo si však chce zatancovat,… Číst dál
Tortelliny jsou těstoviny prstencovitého tvaru, které se nejčastěji plní vepřovým masem, mortadellou a parmezánem. Po uvaření se pak polijí máslem a… Číst dál
Čedar je slavný anglický sýr, který může být světlý jako eidam, ale daleko častěji bývá tmavě žlutý až výrazně oranžový. Tento sýr vyniká příjemnou… Číst dál
Masopustní úterý je vrcholem masopustu. Tradičně se konají velké, veselé a hlučné průvody masek, ve kterých se zpravidla objeví také medvěd vedený na… Číst dál
Masopustní období, které trvalo od Tří králů, Popeleční středou končí. Tímto dnem totiž začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst – čas tichého… Číst dál
Hamburger měl svou současnou podobu, tedy plátek masa v rozkrojené housce, získat v roce 1891 v americké Oklahomě. Co se burgerů týká, na výběr jich… Číst dál
Mandle, tedy jádro plodu mandloně obecné neboli mandlovníku, můžeme konzumovat jen tak, ale jsou také velmi ceněnou ingrediencí třeba při pečení.… Číst dál