Sterilované kedlubny na dušené zelí

Suroviny

Já jsem připravovala ze 4 kg kedlubnů a suroviny jsou k danému množství:
4 kg kedlubnů (nahrubo nastrouhaných, oloupaných)
50 g soli
50 g cukru
130 ml octa
1 zarovnaná lžíce drceného kmínu
(pokud nebudete mít kedlubny příliš šťavnaté, pak ještě cca 300 ml převařené chladné vody)

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhané kedlubny dáme do velké mísy a smícháme se všemi uvedenými surovinami. Raději vše přidávejte postupně a ochutnávejte, jak vám budou chutě vyhovovat. Přidat můžete vždy.

  2. Pořádně promícháme a necháme 2 hodiny odstát, aby pustily šťávu. Občas je promícháme. Pokud by vám po této době pustily šťávy málo, zalijeme potřebným množstvím převařené chladné vody.

  3. Do dobře vymytých sklenic směs napěchujeme, nahoře by se nám měla objevit šťáva, zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 80C.

Komentáře k receptu Sterilované kedlubny na dušené zelí

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No vidíš?? Já to viděla a nepamatuji si to!!:-O

    Odpovědět

  • nigina nigina

    1974andrea:andrejka, ďakujem vám :-) vyskúšam to, mám veľmi rada kaleráb, teda tie kedlubny :yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Bezva nápad, moc se mi to líbí Andry :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    To bude dobrota! :yes:Jasný bod:yes:Když to tak vidím, napadá mě, že by šly kedlubny i zkvasit jako zelí. Od kamaráda vím, že Rusové zkvašují všechnu zeleninu, ale i houby, nejen zelí a okurky.:yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Ivana Ch:Já taky ne....už jsem letos nezasadila,rodina ji nesnáší:-//

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    Nikdy jsem o takovém receptu neslyšela, ale jak vidno je velmi zajímavý a taky dobrý nápad jak se poprat s úrodou kedlubnů, Andri, moc se mi to líbí:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To je bezva, kedlubnové zelí máme rádi, cuketové vůbec né. Já vůbec nemůžu cuketu v kuchyni používat, to už by mě vyhnali.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Taky miluji jak kedlubnové, tak cuketové zelíčko :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    nigina:Kedlubnové zelí dělám tak, že si na másle orestuji najemno nakrájenou cibuli, poté zapráším trochou mouky. Udělám vlastně cibulovou jíšku ,na ni dám nastrouhané kedlubny. Podliji, osolím, okmínuji a vařím do změknutí. Nakonec dochutím cukrem a octem;-) Lze takto upravit i cuketu, jen se vaří krátce, aby se nerozvařila;-)

    Odpovědět

  • nigina nigina

    Prosím, ako sa varí kedlubny aby boli ako dusené zelí?

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Paráda, kedlubny upravené na způsob zelí mám moc ráda! Podobně jsem zavařovala i ředkvičky, jen bez kmínu:-) Do několika sklínek jsem dala celé malé ředkve a do dalších nahrubo strouhané. A snědlo se to úplně všechno na rozdíl od okurek, které jsem měla ještě další rok.:yes:+2

    Odpovědět

Tématické fráze: sterilované kedlubnové zelí kedlubnové zelí zavařené zavarene kedlubnove zeli kedlubnové zelí sterilované jak zavarit kedlubnove zeli dušene kedlubnove zeli nakladane kedlubnove zeli kedlubnové zelí sterilovat zavařování kedluben kedlubnové zelí kedlubnové zelí zavařování jak zavařit kedlubny zavařené kedlubny kedlubnové zelí nakládané kedlubnové zelí-zavařené nakládané kedlubny zavařování kedlubnového zelí sterilované kedlubnové zelí recept zavarovani kedlubnove zeli zelí z kedluben