Den obědových krabiček
V dnešní uspěchané době se pomalu stává zvykem, že v práci chodíme na oběd do jídelny, nebo s kolegy do restaurace. Občas je to sice příjemné, ale… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V dnešní uspěchané době se pomalu stává zvykem, že v práci chodíme na oběd do jídelny, nebo s kolegy do restaurace. Občas je to sice příjemné, ale… Číst dál
Cílem tohoto dne je také ukázat dětem jaká je hodnota jídla, a jak je důležitá zdravá výživa. Tvůrcům tohoto dne však šlo i o to, aby se žáci a… Číst dál
Všichni to známe – když nás večer u televize popadnou chutě na slané křupavé mlsání, není nic jednoduššího než otevřít si sáček bramborových chipsů.… Číst dál
Artyčoků existuje několik druhů, pro potravinářské účely však využíváme pouze jeden – artyčok kardový. Ostatní odrůdy sice potěší svými krásnými… Číst dál
Pomeranče jsou bohatým zdrojem vitamínu C, obsahují velké množství vlákniny, flavonoidů a limonoidů, díky kterým mají silný antioxidační a… Číst dál
Historie čokolády je dlouhá. Začala se psát v oblastech Střední Ameriky, v období zhruba před čtyřmi tisíci lety kakaové boby sbírali staří Olmékové.… Číst dál
Z drůbežího masa lze vyrobit širokou paletu dobrot. Kdo má rád libové maso, ten sáhne po kuřeti či krůtě. Maso této drůbeže je díky nízkému obsahu… Číst dál
Ravioli jsou plněné těstoviny, které se skládají ze dvou plátů těsta, mezi nimiž je náplň. Pláty těsta jsou na okrajích spojené. Tento druh těstovin… Číst dál
Historie makronek je dlouhá, ale v podobě, jaké je známe dnes, se objevily až na začátku 20. století. Za nápadem spojit dvě sušenky k sobě náplní… Číst dál
Francouzské bagety jsou na pohled velice prosté jídlo, ovšem pokud jsou dobře připravené, chutnají geniálně. Dozlatova křupavá kůrka a měkká střídka… Číst dál
V České republice má podle údajů WHO a UNICEF bezpečný přístup k pitné vodě na 98 % obyvatelstva. Celkem je však pouhých sedm desítek zemí, kde je… Číst dál
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory: Křehkost a jemnost jim dodá kefírová marináda a a netradiční trojobal
Mini karbanátky frikadely jsou nejlepší z vepřového a hovězího masa. Pikantní chuť dodá hořčice, muškátový oříšek je krásně ovoní
Aby vaše bábovka měla formu aneb Velký průvodce materiálů: Využijete spíš silikon, teflon nebo keramiku?