Světový den Makronek připadá každoročně na první jarní den, tedy 20. března. Poprvé jsme jej slavili v roce 2005. Makronky neboli drobné francouzské nadýchané pusinky jsou například v USA nejoblíbenější sladkostí. Kromě toho, že skvěle chutnají, přispívají k jejich oblibě veselé barvy.
Historie makronek je dlouhá, ale v podobě, jaké je známe dnes, se objevily až na začátku 20. století. Za nápadem spojit dvě sušenky k sobě náplní stojí Pierre Desfontaines z pařížské cukrárny Ladurée.
Článek z magazínu
Náročné recepty nemusí představovat pouze cizokrajná jídla. Máme pro vás dvě české klasiky, které se dají povýšit na luxusní jídlo a jedno jídlo, které je luxusní, už při vyslovení jeho názvu.
Sladké pusinky mnoha barev
A co to vlastně makronky jsou? Jde o sladkou cukrovinku vyrobenou z mandlové mouky, vaječného bílku, moučkového cukru, krystalového cukru a případně potravinářského barviva. Makronky jsou zábavné. Stačí si osvojit základní recept, a pak si už pohrát s barvením, náplněmi a zdobením. Buďte však trpěliví – na makronky je sice potřeba jen pár surovin, ale jejích přípravy patří mezi vyšší úroveň cukrářských dovedností.
Jan na ně, se můžete podívat na následujícím receptu. A nezapomeňte, makronky můžete plnit třeba čokoládovou ganache nebo bílkovo-máslovým krémem.