Den marcipánu
Pravý marcipán je hmota, která obsahuje alespoň 30 % mandlí. Z marcipánu se nejčastěji tvoří květiny nebo zvířátka, kterými zdobíme dorty. Marcipánem… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pravý marcipán je hmota, která obsahuje alespoň 30 % mandlí. Z marcipánu se nejčastěji tvoří květiny nebo zvířátka, kterými zdobíme dorty. Marcipánem… Číst dál
Houska s dírou neboli bagel byla poprvé vytvořena v židovské komunitě v Polsku někdy na počátku 17. století. Slávy se však dočkal za velkou louží a… Číst dál
Pikantní jídla by neměla v jídelníčku chybět Pokud netrpíte zažívacími potížemi, neměla by pikantní jídla na jídelníčku chybět. Dokážou totiž pomoci… Číst dál
Historie této speciality sahá až do 14. století, ale pravou pekingskou kachnu, tak jak se má správně připravovat si můžete vychutnat snad už jen v… Číst dál
Konzumace tvarohu má příznivý vliv na lidský organismus. Mléčný výrobek smetanové chuti obsahuje velké množství bílkovin, naproti tomu je v něm… Číst dál
Na křupavé pochoutce z pukané kukuřice si pochutnávali už indiáni před více než 5 000 let. Aztékové pukání kukuřičných zrn považovali za magické a… Číst dál
Historie výroby sýra sahá až do roku 8000 př. n. l. Stejně jako mnoho významných vynálezů, i sýr pravděpodobně vznikl nedopatřením. Syřidlo (enzym,… Číst dál
Müsli tyčinky často volíme jako zdravou variantu svačiny na cesty nebo do práce, když nemáme čas na jiné, vydatnější jídlo. Přesto že jsou malé, díky… Číst dál
Nabídka omáček k masu je velmi pestrá, od sladkých chilli omáček, přes různé pikantní dipy třeba ke steakům, až po ty opravdu pálivé - stačí si jen… Číst dál
Koláče nás provází celým životem, všichni si je pamatujeme už z dětství. Ovocný koláč s máslovou drobenkou jak ho dělala babička jen tak někdo neumí,… Číst dál
Arašídové máslo je relativně zdravá pochutina, vyrobená mixováním arašídů. Ty obsahují velké množství tuku, který při mixování uvolní, takže má… Číst dál
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
7 tipů, jak na ten nejlepší jahodový džem jako od babičky: Jde to i bez velké dávky cukru, stačí přidat špetku soli
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč