Svátek svatého Mikuláše
Svátek
Svátek svatého Mikuláše připadá každoročně na 6. prosince. Tento den je významný zejména pro děti, kterým zkracuje a zpříjemňuje čekání a těšení na Vánoce. V tento den si přijdou na své zvláště hravé povahy. V tento přijdou kromě čertovského řádění vhod různé druhy těsta. Na našem webu poradíme, jak které těsto nejen připravit, ale i uplatnit.
Na Mikuláše můžeme děti obdarovat různými sladkostmi, ale i ovocem. Obzvlášť potěší vlastnoručně pečené postavičky Mikulášů, čertů či andělů. Můžete je vytvořit z kynutého těsta. S výtvory si můžete pohrát dle libosti a svých schopností.
Mikulášské hlavičky lze upéct též z lineckého těsta, neboť v této době se začíná připravovat linecké cukroví. Na našem webu se můžete inspirovat také receptem na nepečené čertíky.
Proč se slaví svátek svatého Mikuláše
Tento svátek se slaví počest světce svatého Mikuláše, který byl původně biskupem. Žil na přelomu 3. a 4. století n. l. v Myře na území Turecka a zemřel právě 6. prosince. Byl pověstný svou štědrostí, mnoha dobrými skutky a zázraky a díky tomu je dodnes jedním z nejuctívanějších světců. Kromě toho je i patronem námořníků, obchodníků, lékárníků, právníků, studentů a hlavně dětí.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Svátek svatého Mikuláše?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 11 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 11 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Fit salát
Přidáno 24. 4. 2024 20:00
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží