Svátková vepřová se zelím a cmundou

gmptop Kuchař: gmptop

Doba přípravy: 90 4 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

1 kg vepřové krkovičky
sůl
pepř
1 kg kysaného zelí
1 kg brambor
hladká mouka
2 vejce
5 stroužků česneku - podle chuti
majoránka
kmín
sůl
pepř (dávám i malinko provensálského koření, ale jen opatrně)
4 polévkové lžíce sádla
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájím na plátky, naklepu, osolené a opepřené opeču na rozpáleném tuku. Nebo také nasucho na grilovací pánvi. Uschovám do tepla.

  2. Brambory nastrouhám, vymačkám vodu, dám do mísy, přidám vejce, třený česnek, majoránku, kmín, sůl pepř a ostatní koření podle zavedených zvyků na cmundu. Vypracuju těsto, na pánvi rozpálím sádlo a peču malé cmundičky, které chráním s nasazením života před procházejícími a ňufajícími dohližiteli.

  3. Do pekáče nasypu zelí, pokladu masem, maso překryju cmundou a nechám zapéct cca 20 - 30 minut v rozpálené troubě. Po 10 - 15 minutách přepnu jen na pečení shora.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 176 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svátková vepřová se zelím a cmundou

  • Drobek Drobek

    Zajímavý nápad, a protože znám Milošovu kuchyni, nepochybuju o lahodností a propojení hodna básníkova pera. On totiž Miloš ovládá i to :-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    gmptop:ty poeta jeden...
    (idem si dať tataráček)

    Odpovědět

  • gmptop gmptop(autor receptu)

    magdalenka:ono se to všechno tak krásně propojí a je to jedna báseň :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nie je to moc komplikované?Načo to celé zapekať spolu?keď už mám opečené mäso, upečené placky, cmundičky, už by som nevydržala ďalší čas strávený sledovaním diania v rúre...:-D Asi si extra trpezlivý tvor! Ale varíš evidentne s láskou!

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové na zeli cmundicky zeli a uzeným masem vepřové maso s cmundou malé cmundičky k masu