Sváteční židovské pečené hovězí

Meszarosovabolya Kuchařka: Meszarosovabol…

Doba přípravy: 4 hodiny + príprava pre viac osôb Hovězí maso 20 názorů

Suroviny

1000 g hovězího masa na pečení
Dijonská hořčice
3-4 bobkové listy
10 kuliček jalovce
5 stroužků česneku
sůl
10 g celého pepře
olivový olej
2 střední cibule
250 ml suchého bílého vína
300 g hub
150 g zeleného hrášku (může být i mražený)
2 PL Koňaku
tymián
voda
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuchynsky upravený roštenec potrieme olejom, dijonskou horčicou a obalíme v na hrubo rozdrvenom čiernom korení a jalovci. Položíme do pekáča, obložíme bobkovým listom, cibuľou pokrájanou na kliny, strúčikmi celého cesnaku a v tejto zmesi marinujeme týždeň pred prípravou v chladničke.

  2. Potom mäso sprudka opečieme v panvici na oleji z každej strany. Opečené mäso vrátime späť do marinády v pekáči, podlejeme vínom, trochou vody a prikryté alobalom pečieme v trúbe vyhriatej na 90°C/4 hodiny.

  3. Počas pečenia kontrolujeme, prelievame výpekom a podľa potreby podlievame horúcou vodou, 15 minút pred koncom uvedenej doby odstránime alobal, zvýšime teplotu na 220°C a dopečieme.

  4. Vypečenú šťavu dáme do panvice aj s koňakom a orestujeme na nej hríby do mäkka s tymiánom a hráškom.

  5. Mäso necháme odpočinúť a nakrájame na plátky o hrúbke 1,5 - 2 cm.

  6. Servírujeme na veľkom podnose s hríbovo-hráškovou zmesou a ako prílohu podávame Yorkshirský puding.

Poznámka

Zdroj: recept patrí pani Ester Fuszeresi, ktorá jedlo podávala na židovský Nový rok -Ros Hosana.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sváteční židovské pečené hovězí

  • Pipre-Janka,dakujen.:-KLen kľudne skús a nebudeš ľutovať:-p:-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak v receptu není nic, co by mi vadilo, naopak. Také mne zaujala doba marinování. To maso musí být za tu dobu prostoupeno vynikající vůní a upečené musí být delikatesa. Také maso před marinováním nesolím. To opravdu stojí za vyzkoušení.:yes:+8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ďakujem veľmi pekne:-K:yes:

    Odpovědět

  • rebeka, naozaj sa mäso marinuje celý týždeň. Táto marináda sa tiež označuje ako "suchá marináda". Mäso je obalené olejom, korením a nie je solené. V marináde sa pravdaže pravidelne otáča, olej a horčica ho chránia pred prístupom vzduchu a tým aj pred kazením. Okrem toho je uložené v chlade, čo tiež bráni procesom rozkladu a kazenia. Len smelo skús, nebudeš ľutovať a túto neskutočnú mňamku si iste zamiluješ:-))

    Odpovědět

  • Dievčence a chlapci, v rubrike články vyšiel skvelý nový článok "O židovskej kuchyni" od pána Mosheho - 1. časť, odporúčam si ho prečítať. Mňa veľmi obohatil. Je zrozumiteľný a zaujímavý. Už teraz sa teším na pokračovanie.:-!:-!:-!:-Oskrátka je super, som zvedavá aj na Váš názor:-?:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tolik chvály:-O;-):yes::-!já do toho snad půjdu:-D:-pjen dotaz:vážně se maso marinuje celý týden:-?nezkazí se:-O:-?děkuji za odpo:yes::-K

    Odpovědět

  • Simonka, recept je nielen veľmi zaujímavý, ale je to fantastická delikatesa:-!:-p:-p:-pdakujem:-K

    Odpovědět

  • finneta, vľavo od paradajok je príloha yorkshirský puding /zvlášť recept nájdeš tu pod týmto názvom tu/ a vpravo je ako obloha hríbovo-hrášková zmes. Dakujem za bodík:-K

    Odpovědět

  • zdena 3, dakujem:-K

    Odpovědět

  • Janka R, dakujem. Je to skutočne :-p:-p:-))

    Odpovědět

  • Bagina,veľmi pekne dakujem:-K

    Odpovědět

  • Moshe, srdečne dakujem. Máš pravdu, je to neskutočná mňamka:-p:-p:-pod Teba ma to zvlášť teší:-K

    Odpovědět

  • Moshe Moshe

    Sviatočná klasika, milujem tento recept, som rad že si ho vyhrabala a urobila, je to neskutočna mňamka, maš u mna:yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    velmi zajímavý receptík;-):yes:+1

    Odpovědět

  • Andulka, je to síce židovský recept a vynikajúci, ale naozaj nie je "kosher". Kosher sa označuje vtedy, ak je to zviera zabité podľa kosher pravidiel šochetom - mäsiarom špecialistom, na to určeným. Ja som mala roštenec z nášho mäsiarstva, v ktorom nie sú zvieratá kosher zabité. Inak Ti dakujem za bodík:-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pecene hovezi židovské recepty hovězí pečeně zidovske maso hovězí pečeně recept pečené hovězí recept pečené hovezí maso recepty pecene hovadzie maso židovské řízky zidovske chvaly maso sváteční recept pečené hovězí recepty sváteční menu z hovězího masa zidovske hodiny svatecnipeceni hovězí židovský řízek recept na židovské maso židovské hovězí maso hodiny židovské recept pečené hovězí