Den s mikrovlnnou troubou
Národní den
Jen málokdo z nás si dovede představit život bez takového pomocníka, jakým je mikrovlnná trouba. Oslavte s námi den s mikrovlnnou troubou, který připadá na 6. prosince. A víte, že k jejímu objevení významně přispěl český profesor Augustin Žáček?
První mikrovlnná trouba byla vyvinuta v USA již koncem 40. let dvacátého století, ale domů by ji chtěla málokterá hospodyňka – vážila totiž 340 kilogramů! Modely se postupně zmenšovaly a přibývaly další a další funkce, první komerčně využitelná mikrovlnná trouba pak byla uvedena na trh v roce 1947. A jak přispěl k tomuto objevu profesor Žáček? Mikrovlnná trouba využívá princip oscilace magnetronu, a právě ten český profesor jako první popsal.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co mikrovlnná trouba umí
Nejen rozmrazí či ohřeje hotové jídlo, ale umí také zavařovat, upéct moučník a uvařit knedlík v hrnečku, pomůže snadněji oloupat větší množství česneku, a díky ní se nám bude cibule lépe krájet. Novější modely mají už i funkci gril. Mikrovlnná trouba nám může být užitečným pomocníkem v každodenním životě. Důležité je ale také pamatovat na to, že do mikrovlnky nesmí nic kovového, ani nádobí s kovovým dekorem, ten totiž v mikrovlnce jiskří.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den s mikrovlnnou troubou?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 2 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Fit salát
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží