Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Amarant

yanull yanull
Amarant

Amarant neboli laskavec je prastará plodina. Jedná se o jednoletou teplomilnou rostlinu, která se v Asii a Africe používá jako zelenina. Má velmi droboučká zrna, jejichž využití je ve sladké a slané kuchyni. Amarant ocení diabetici kvůli nízkému glykemickému indexu. V oblibě jej mají i vegetariáni, protože obsahuje velké množství důležitých prvků a minerálních látek.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Kadeřávek

Kadeřávek je kadeřavá listová kapusta s vysokým obsahem vitamínu C. Snadno se pěstuje, snáší mráz,… Číst dál

Kadeřávek

Kachní maso (kachna)

Kachní maso je chutné a snadné na přípravu. Obsahuje velké množství bílkovin, všechny nezbytné… Číst dál

Kachní maso (kachna)

Kaki

Kaki (někde tomel nebo churma) jsou oranžové plody tomelu japonského. Má výbornou chuť, která… Číst dál

Kaki

Kamut

Kamut je starodávný příbuzný tvrdé pšenice, ceněný v současnosti pro vysoký obsah minerálů a… Číst dál

Kamut

Kanapka

Kanapky (finger food pohoštění) jsou menší verze obloženého chlebíčku (spíše takové "dvojhubky").… Číst dál

Kandované ovoce

Kandované ovoce (viz Kandování) je ovoce napuštěné cukrem. Nejčastěji je kandovaná pomerančová (a… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat