Červená čočka na kyselo

Bezmasá jídla Doba přípravy: 25 minut 1 názor

Bezmasá jídla Doba přípravy: 25 minut 1 názor

Suroviny 4 porce

Suroviny:
250 g červené čočky
1 cibule
2 PL hladké mouky na zahuštění
sůl
pepř
3-4 PL octu
1 stroužek česneku
1 PL sádla
4 vejce
4 kyselé okurky
čerstvý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propereme a necháme chvíli namočenou. Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na sádle, zalijeme vodou, přidáme čočku a vaříme doměkka (asi 15 minut). Dle potřeby přilijeme vodu.
    Mezitím na pánvičce uděláme volská oka nebo vejce uvaříme natvrdo, jak kdo má rád.

  2. Když je čočka měkká, přidáme pepř, sůl, ocet, promáčkneme česnek a zahustíme moukou, rozpuštěnou ve studené vodě. Chvíli provaříme a dosolíme dle chuti.

  3. Na talíř přidáme vejce a kyselou okurku. Čočku na kyselo podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu Červená čočka na kyselo