Předkrm - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Caprese je jednoduchý italský salát, pocházející z Kampánie. Obsahuje tenké plátky mozzarelly a rajčat, olivový olej, bazalku, sůl a pepř. Barvy salátu - červená, bílá a zelená - by měly připomínat italskou vlajku. Podává se jako předkrm nebo lehké jídlo.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Amuse znamená "bavit se" a bouche je "pusa". Proto lze celý název Amuse bouche přeložit jako pobavit svá ústa menším pokrmem podobným jednohubce. Své chuťové buňky potěšíme ještě před jídlem - např. žlutým melounem v parmské šunce nebo ovocem s tvarohovým dipem. Podává se buď ve skleničce, nebo jako jedno sousto na speciální lžíci.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Přidáno před 21 hodinami
Žebírka v pivní marinádě
Přidáno 3. 12. 2023 23:11
Kuřecí prsa á la bažant
Přidáno 3. 12. 2023 21:49
Chlapská lutenice
Přidáno 3. 12. 2023 19:16
Vepřové nudličky na bramborách
Přidáno 3. 12. 2023 18:37
Kapustičky po rakousku
Přidáno 3. 12. 2023 15:00
Přečtěte si Zobrazit více