Beefsteak [bi:fstejk]
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové. Nejlepší je z mladých býků. Prudce se opéká z obou stran tak, aby vnitřek plátku masa zůstal šťavnatý.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové. Nejlepší je z mladých býků. Prudce se opéká z obou stran tak, aby vnitřek plátku masa zůstal šťavnatý.
Veka patří k bílému pečivu, peče se z pšeničné mouky, je oválného tvaru a nadýchaná. Nakrájená na… Číst dál
Velouté (veluté) je základní světlá omáčka, v níž se jíška (na rozdíl od bešamelu místo mléka)… Číst dál
Věneček je zákusek, který nesmí chybět v žádné cukrárně. Základem je korpus z odpalovaného těsta,… Číst dál
Vepřová kotleta patří mezi oblíbené kusy masa. Kromě tukového okraje se jedná o maso libové, často… Číst dál
Panenská svíčková, panenka či filet patří k nejcenějším, ale také nejdražším částem masa. Vyznačuje… Číst dál
Vepřové karé je vepřová pečeně bez kosti. Vepřová pečeně s kostí je kotleta. V tomto se tyto části… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál
Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál