Beefsteak [bi:fstejk]
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové. Nejlepší je z mladých býků. Prudce se opéká z obou stran tak, aby vnitřek plátku masa zůstal šťavnatý.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové. Nejlepší je z mladých býků. Prudce se opéká z obou stran tak, aby vnitřek plátku masa zůstal šťavnatý.
Hořčice setá je jednoletá rostlina se zlatožlutými květy. Z celé rostliny se využívají především… Číst dál
Hovězí hrudí poskytuje dobře prorostlé a velmi chutné maso. Má vyšší obsah vaziva, a je ideální na… Číst dál
Hovězí Stroganoff, masitý pokrm nesoucí jméno ruského rodu, lze psát také Stroganov. Připravuje se… Číst dál
Hovězí veverka, známá jako hanger steak, zaručuje vždy skvělý chuťový zážitek. Je tvořena dvěma… Číst dál
Hrách setý je jednoletá popínavá rostlina z čeledi bobovitých. Má i hospodářský význam, připravují… Číst dál
Hranolky jsou oblíbeným pokrmem po celém světě. Brambory, nakrájené do tvaru hranolků, se fritují… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál
Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál
Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál
Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál