Beefsteak [bi:fstejk]

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové. Nejlepší je z mladých býků. Prudce se opéká z obou stran tak, aby vnitřek plátku masa zůstal šťavnatý.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové. Nejlepší je z mladých býků. Prudce se opéká z obou stran tak, aby vnitřek plátku masa zůstal šťavnatý.
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
Cornflakes, kukuřičné lupínky, se v některých zemích podávají s mlékem k snídani. Do podoby, v jaké… Číst dál
Créme fraiche najdeme v mnoha francouzských recepturách. Vyrábí se z kravského mléka a musí… Číst dál
Croquembouche je sladká francouzská dobrota, zajímavá nejen na pohled, ale i velmi chutná. Tvoří ji… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Cuketa je jednoletá plodová zelenina, patřící do rodiny tykví. Je velmi oblíbená, zpracovává se… Číst dál
Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál