Beefsteak [bi:fstejk]
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové. Nejlepší je z mladých býků. Prudce se opéká z obou stran tak, aby vnitřek plátku masa zůstal šťavnatý.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové. Nejlepší je z mladých býků. Prudce se opéká z obou stran tak, aby vnitřek plátku masa zůstal šťavnatý.
Lůj je živočišný tuk z přežvýkavců, při běžné teplotě je tuhý. Získává se při nižších teplotách než… Číst dál
Maggi je tradiční, velmi známé dochucovadlo, jehož recepturu sestavil Julius Maggi. Odtud pramení i… Číst dál
Maizena je lehce stravitelný kukuřičný škrob, který získáme z kukuřičného zrna. Původ slova pochází… Číst dál
Majoránka zahradní je aromatická léčivá rostlina. V přirozeném prostředí se vyskytuje jako bylina… Číst dál
Mák je prastará jednoletá kulturní rostlina, která se k nám dostala zřejmě ze Středozemí. V… Číst dál
Makadamové ořechy pochází se stromu Makadamie, který je plodí. Jsou považovány za jedny z… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál
Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál