Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bešamel

yanull yanull
Bešamel

Bešamel je základní světlá omáčka, tradiční především ve francouzské kuchyni. Její příprava je jednoduchá. Zlatavou máslovou jíšku provaříme s mlékem, dochutíme muškátovým květem a cibulí. Tato omáčka je základem omáček dalších, např. koprové nebo křenové.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pražení

Pražení je proces, při které se suroviny tepelně upravují na pánvi, nebo v zařízeních k tomu… Číst dál

Pražení

Preclík

Křupavý, jemný, kynutý, slaný, sladký - ve všech těchto podobách se může preclík vyskytovat. Těsto… Číst dál

Preclík

Prejt

Jsou dva druhy prejtů, jeden se připravuje z krve a vařených krup, druhý je jitrnicový, jsou v něm… Číst dál

Prejt

Prosciutto

Prosciutto je italská sušená šunka, která se krájí na velmi tenké plátky. Řada regionů má své… Číst dál

Prosciutto

Prosecco

Prosecco je italské šumivé víno. Název tohoto vína je odvozen od vesnice, která je součástí Terstu… Číst dál

Prosecco

Proso seté

Proso je obilnina z čeledi lipnicovitých a spolu s pšenicí a ječmenem patří k nejstarším kulturním… Číst dál

Proso seté

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Naposledy jste si prohlédli