Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bešamel

yanull yanull
Bešamel

Bešamel je základní světlá omáčka, tradiční především ve francouzské kuchyni. Její příprava je jednoduchá. Zlatavou máslovou jíšku provaříme s mlékem, dochutíme muškátovým květem a cibulí. Tato omáčka je základem omáček dalších, např. koprové nebo křenové.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Degustace

Degustace je odborná ochutnávka, někdy i s doprovodným výkladem. Ochutnávají se většinou nápoje,… Číst dál

Degustace

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Digestiv

Digestiv je alkoholický nápoj, který je opakem aperitivu. Podává se po jídle, aby podpořil trávení… Číst dál

Digestiv

Dip

Dip je omáčka, která se podává samostatně. Během konzumace se do ní namáčejí růžné pokrmy, např.… Číst dál

Dip

Donut

Donut je druh kulaté koblihy z kynutého těsta. V jeho prostředku je dírka. Donut se smaží ve vysoké… Číst dál

Donut

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál

Slanina

Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál

Slanina

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Čubrica

Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál

Naposledy jste si prohlédli