Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky

yanull yanull
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky jsou základem české kuchyně, dají se připravit z jednoduchých a běžně dostupných surovin. Základem jsou uvařené brambory moučného typu, které se nastrouhají, pokud jsou studené, nebo se ještě teplé rozmačkají. Přidá se do nich vejce, hrubá mouka či dětská krupička, nebo obojí, sůl, někdy i škrob. Z těsta se vytvarují válečky libovolného průměru, ty se vloží do vroucí osolené vody. Knedlíky jsou skvělou přílohou k masům, k zelí nebo omáčkám.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Cizrna

Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěniny napříč všemi kontinenty. Hned po sóji je nejvíce… Číst dál

Cizrna

Consommé

Consommé je extra silný, neboli dvojitý, vývar z kostí, zesílený přidáním masa a zeleniny. Pokud se… Číst dál

Consommé

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Créme fraiche

Créme fraiche najdeme v mnoha francouzských recepturách. Vyrábí se z kravského mléka a musí… Číst dál

Croissant

Croissant  je pečivo, které získalo název podle svého tvaru (srpek, půlměsíc). Peče se z vrstveného… Číst dál

Croissant

Croquembouche

Croquembouche je sladká francouzská dobrota, zajímavá nejen na pohled, ale i velmi chutná. Tvoří ji… Číst dál

Croquembouche

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli