Brokolice
Brokolice je zelenina podobná kapustě a květáku. Obsahuje mnoho vitamínů C, B, E, kyselinu listovou, minerály a nezanedbatelné množství vlákniny, Můžeme ji vařit jako polévku, podávat jako přílohu a zapékat ji různými způsoby.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brokolice je zelenina podobná kapustě a květáku. Obsahuje mnoho vitamínů C, B, E, kyselinu listovou, minerály a nezanedbatelné množství vlákniny, Můžeme ji vařit jako polévku, podávat jako přílohu a zapékat ji různými způsoby.
Kurkuma (indický šafrán) je koření ze sušeného mletého kurkumovníku, známé už od starověku. Je… Číst dál
Kuskus (Coucous, marocká těstovina) je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jde o… Číst dál
Kustovnice čínská je rostlina (keř) z čeledi lilkovitých. Plody se nazývají "godži". Patří k… Číst dál
Proces mělnění (homogenizace) materiálu v kutru se nazývá kutrování (viz pojem výše). Číst dál
Květová špička je velmi kvalitní hovězí maso s jemnými vlákny. Jedná se o nejlepší část z kýty,… Číst dál
Kynuté těsto je druh těsta, které se připravuje z různého poměru mouky, cukru,droždí, tuku a vajec.… Číst dál