Brokolice
Brokolice je zelenina podobná kapustě a květáku. Obsahuje mnoho vitamínů C, B, E, kyselinu listovou, minerály a nezanedbatelné množství vlákniny, Můžeme ji vařit jako polévku, podávat jako přílohu a zapékat ji různými způsoby.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brokolice je zelenina podobná kapustě a květáku. Obsahuje mnoho vitamínů C, B, E, kyselinu listovou, minerály a nezanedbatelné množství vlákniny, Můžeme ji vařit jako polévku, podávat jako přílohu a zapékat ji různými způsoby.
Polévka je grunt a poctivá zelňačka k němu určitě patří. Zelí je plné vitamínů a pokud je ještě… Číst dál
Bezodpadový život neboli Zero waste je moderní životní styl bez zbytečného odpadu. Jde o šetrný… Číst dál
Zimolez kamčatský, říká se mu také kamčatská borůvka, ale borůvka to není. Je to nenáročná ovocná… Číst dál
Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál
Ztužené tuky jsou ty, které na rozdíl od másla při pokojové teplotě zachovávají pevnou konzistenci.… Číst dál
Zubrovka je orginální, silně aromatická vodka, nazlátlé barvy. Pochází z Polska, na etiketě se… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál
Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál