Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolice

yanull yanull
Brokolice

Brokolice je zelenina podobná kapustě a květáku. Obsahuje mnoho vitamínů C, B, E, kyselinu listovou, minerály a nezanedbatelné množství vlákniny, Můžeme ji vařit jako polévku, podávat jako přílohu a zapékat ji různými způsoby.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Bageta

Bageta je druh pečiva, původem z Francie. Francouzsky "baguette" znamená proutek nebo hůlka. Bageta… Číst dál

Bageta

Baklava

Baklava je tučný a velmi sladký zákusek, oblíbený v Turecku a na Balkáně. Je to pochoutka z… Číst dál

Baklava

Bakteriální kultury pro výrobu sýrů

Bakteriální kultury jsou mikroorganismy, které napomáhají procesu fermentace, a tím ovlivňují chuť,… Číst dál

Bakteriální kultury pro výrobu sýrů

Banán

Banán je velice žádaná komodita, která roste v mnoha zemích a do dalších se dováží. Ovoce, tvořené… Číst dál

Banán

Banket

Banket je nejnáročnější a nejsložitější způsob občerstvení, ke kterému je třeba školený personál.… Číst dál

Banket

Banketka

Banketky jsou drobné kousky pečiva z jemnějšího kynutého těsta, někdy jsou označovány za tiché… Číst dál

Banketka

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Naposledy jste si prohlédli