Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát

yanull yanull
Candát

Candát je sladkovodní, ušlechtilý druh ryby, obývající pomalu tekoucí vody, rybníky nebo zákoutí řek. Tento dravec se chová jako doplňkový druh a je hájený od 1.ledna do 15.června. Jeho kuchyňská úprava je rozmanitá, může se zapékat, smažit, vařit, má lahodné maso a málo kostí.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Praganda

Praganda je řeznická nakládací sůl k přípravě masných výrobků jako jsou např. salámy, šunky,… Číst dál

Pražení

Pražení je proces, při které se suroviny tepelně upravují na pánvi, nebo v zařízeních k tomu… Číst dál

Pražení

Preclík

Křupavý, jemný, kynutý, slaný, sladký - ve všech těchto podobách se může preclík vyskytovat. Těsto… Číst dál

Preclík

Pribiňák (Pribináček)

Pribináček je tradiční našlehaný dezert pro děti, z tvarohu a smetany, vyráběný pod tímto názvem od… Číst dál

Prosciutto

Prosciutto je italská sušená šunka, která se krájí na velmi tenké plátky. Řada regionů má své… Číst dál

Prosciutto

Prosecco

Prosecco je italské šumivé víno. Název tohoto vína je odvozen od vesnice, která je součástí Terstu… Číst dál

Prosecco

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli