Sladkokyselý rajčatový chilli džem
Sladkovodní - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Tilapie nilská je sladkovodní a teplomilná ryba. Její další názvy jsou tlamoun nebo okounovec nilský. Přirozeně se vyskytuje v Africe, ale také v Izraeli nebo i Brazílii, ale chová se i u nás. Nároky na chov jsou nízké. Patří mezi méně tučné ryby, filety jsou bez kůže a kostí. Maso této ryby můžeme vařit, smažit, dusit i grilovat.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Kapr je symbolem českých Vánoc. Smažený s bramborovým salátem se podává při večeři. Je největší kaprovitou rybou a jeho chov má velký hospodářský význam. Je běžně dostupný po celý rok a připravit jej můžeme na mnoho způsobů. Kapr je lehce stravitelný, proto jej lze využít jako potravinu při různých dietách.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Candát je sladkovodní, ušlechtilý druh ryby, obývající pomalu tekoucí vody, rybníky nebo zákoutí řek. Tento dravec se chová jako doplňkový druh a je hájený od 1.ledna do 15.června. Jeho kuchyňská úprava je rozmanitá, může se zapékat, smažit, vařit, má lahodné maso a málo kostí.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Amur je kaprovitá ryba, u nás nepůvodního druhu. Byla k nám dovezena z důvodu rostlinožravosti, za účelem likvidace porostu rákosí. Amur bílý se prodává jako dražší a chutnější alternativa vánočního kapra.
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 10 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 10 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Fit salát
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dock House: Jak se vaří v Pohlreichem oceněné „stejkárně“? Uzená bramborová kaše a nejlepší tatarák ve střední Evropě
Peče celá země: Do finále se probojovaly Jana, Lucie a Martina. Tohle jsou jejich tajná přání!
Tabu v královské kuchyni: Alžběta II. miluje sendviče, ale jen s jednou speciální úpravou