Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebíček

yanull yanull
Chlebíček

Obložený chlebíček, který se podobá těm dnešním, uvedl ve známost na počátku 20. století lahůdkář Jan Paukert. Základem chlebíčků je veka, která je obložena různými saláty, uzeninami, sýry, rybami a vejci. U nás je chlebíčků známo asi 100 druhů, a neumíme si bez nich představit žádnou oslavu. Jsou velmi chutnou a oblíbenou součástí pohoštění.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tyrolský špek

Tyrolský špek zraje 22 týdnů a krásně voní. Je to skvělá delikatesa, vyrábí se z vepřové kýty,… Číst dál

Tzatziky

Tzatziky, předkrm pocházející z Řecka, který si získal oblibu i u nás. V Řecku a Turecku se… Číst dál

Uherský salám

Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál

Úhoř říční

Úhoř - ryba, která vypadá jako had, je druhem paprskoploutvých ryb. Třecí akt úhoře je spojován se… Číst dál

Ucha

Ucha je tradiční rybí polévka pocházející z Ruska. Připravuje se z mnoha druhů lososovitých nebo… Číst dál

Úlky

Úlky, neboli vosí hnízda patří k tradičnímu nepečenému cukroví a Vánoce si bez nich neumíme… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli