Dip
Dip je omáčka, která se podává samostatně. Během konzumace se do ní namáčejí růžné pokrmy, např. masa, sýry nebo chipsy. Základem je často zakysaná smetana, jogurt nebo majonéza. Klasickou omáčkou se pokrm přelévá, do dipu pouze namáčí.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dip je omáčka, která se podává samostatně. Během konzumace se do ní namáčejí růžné pokrmy, např. masa, sýry nebo chipsy. Základem je často zakysaná smetana, jogurt nebo majonéza. Klasickou omáčkou se pokrm přelévá, do dipu pouze namáčí.
Fermentace (kvašení) je přeměna organických látek (nejčastěji sacharidů) způsobená enzymatickou… Číst dál
Feta je bílý sýr původem z Řecka. Je vyrobený z ovčího a kozího mléka, v poměru 70 % a 30 %. Více… Číst dál
Fíky jsou plody fíkovníku smokvoně, vyžadují velmi teplé a slunné polohy k pěstování. Největším… Číst dál
Filírování je krájení masa na velmi tenké plátky, většinou o rozměru 0,5 - 1 cm. Jedná se o maso… Číst dál
Flambování je polévání hotového pokrmu kvalitní lihovinou a následné zapálení. Nejčastěji se… Číst dál
Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál
Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál
Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál
Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál