Fondán
Fondán je cukrovinka z cukerné hmoty s jemnou krystalickou strukturou. Je vyroben z cukru, vody, želatiny a tuku. Podobá se marcipánu, ale jen vzhledem, protože tvrdne. Používá se především na potahování dortů a některého pečiva.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fondán je cukrovinka z cukerné hmoty s jemnou krystalickou strukturou. Je vyroben z cukru, vody, želatiny a tuku. Podobá se marcipánu, ale jen vzhledem, protože tvrdne. Používá se především na potahování dortů a některého pečiva.
Granátovníky jsou menší stromy, rostoucí ve Středozemí, ze kterých se sklízí granátová jablka. Ta… Číst dál
Grapefruit je kříženec jamajské odrůdy pomeranče a pomela. Známe bílé, žluté, růžové a červené… Číst dál
Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z… Číst dál
Gremolata či gremolada se používá na pečená a grilovaná masa. Vytvoříme ji z drobně nasekané nebo… Číst dál
Gril je zařízení pro tepelnou úpravu surovin, především masa, ale i zeleniny, ovoce a sýrů. Grily… Číst dál
Grilovací koření je univerzální kořenící směs, která obsahuje papriku, černý pepř a šalvěj. Pokud… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál
Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál