Garnýrování
Garnýrování znamená obkládání pokrmu přílohami. Používá se v případě, když se hlavní jídlo, např. maso o více porcích, umístí doprostřed, a kolem se narovná příkrm nebo příloha ze zeleníny. Šťáva nebo omáčka se podává samostatně.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Garnýrování znamená obkládání pokrmu přílohami. Používá se v případě, když se hlavní jídlo, např. maso o více porcích, umístí doprostřed, a kolem se narovná příkrm nebo příloha ze zeleníny. Šťáva nebo omáčka se podává samostatně.
Základem kebabu je většinou kořeněné jehněčí nebo hovězí maso, v muslimských zemích se totiž… Číst dál
Kečup je hustá rajčatová omáčka. Pochází z východní Asie a původně to byla omáčka k rybám. Pokud se… Číst dál
Kefír je lahodný kysaný nápoj, připravený z tzv. kefírových zrn, které obsahují bakterie mléčného… Číst dál
Kernoto jsou špaldové kroupy, vzhledem podobné klasickým kroupám ječným. Vznikají oloupáním a… Číst dál
Kešu ořechy patří do zdravého jídelníčku. Jsou skvělým doplňkem stravy, protože organismu dodávají… Číst dál
Kimči je zdravý pokrm, který pochází z Koreje. Jedná se o pikantní salát z nakládané fermentované… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál
Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál